TPS:n naisten edustusjoukkue solmi sopimuksia maajoukkuetason nuorten kanssa

TPS:n naisten edustusjoukkue on solminut kuusi uutta pelaajasopimusta kaudeksi 2020. TPS:n viime kauden joukkueesta raitapaidoissa jatkavat maalivahti Meri Hämäläinen, keskuspuolustaja Daniela Sandås, keskikenttäpelaajat Nella Kettunen ja Viivi Spets sekä hyökkäyspään pelaaja Jatta Keskitalo. Täysin uutena pelaajana TPS:n riveihin liittyy hyökkääjä Viivi Ollonqvist.

Hämäläinen nousi naisten edustusjoukkueen harjoitusrinkiin viime kaudella. Lupaava maalivahti torjui kaudella 2019 Naisten Ykkösessä TuWe:n riveissä kuusi ottelua sekä loppukauden TPS:n ja KaaPo:n T18-ikäluokan yhteisjoukkueessa. Hän debytoi naisten edustusjoukkueessa viime talvena Suomen Cupin ottelussa Åland Unitedia vastaan. Hämäläinen kuuluu tyttöjen U18-ikäluokan maajoukkuerinkiin.

Sandås debytoi Naisten liigassa TPS:n riveissä viime kaudella, pelaten lopulta yhteensä 11 ottelua. Hän pelasi kauden seitsemässä viimeisessä liigaottelussa avauskokoonpanossa täydet minuutit. Sandås pelasi viime kaudella yhden U19-ikäluokan maaottelun sekä neljä U18-ikäluokan maaottelua. Hän onkin U18-ikäluokan maajoukkueen runkopelaajia.

Keskitalo on myös viime kauden ensikertalaisia liigatasolla ja hän pelasi lopulta yhteensä yhdeksän Naisten liigan ottelua TPS:n paidassa. Keskitalo pelasi myös viime kesäkuussa kaksi U18-ikäluokan maaottelua.

Kettunen puolestaan debytoi viime kaudella Naisten liigassa huhtikuussa ottelussa TPS-TiPS. Kettunen esiintyi kaudella 2019 kentällä myös kahdessa TPS:n Suomen Cupin ottelussa. Hän pelasi kuitenkin pääasiassa TPS:n ja KaaPo:n T18-ikäluokan yhteisjoukkueessa.

Spets debytoi Naisten liigassa kaudella 2018 pelaamalla yhteensä neljä peliä. Hän loukkaantui kuitenkin harmillisesti viime talvena ja häneltä jäi kokonaan väliin kausi 2019.

Raumalta Turkuun saapuva Ollonqvist pelasi viimeiset kaksi kautta Pallo-Iirojen T18-ikäluokan joukkueessa. Pallo-Iirot voitti viime kaudella oman ikäluokkansa SM-hopeaa ja Ollonqvist viimeisteli seuralleen peräti 21 maalia. Porilaislähtöinen Ollonqvist pelasi kaudella 2019 myös seitsemän U17-ikäluokan maaottelua.

– Olen tyytyväinen joukkueen tilanteeseen ja saimme nyt kiinnitetyksi nuoria tulevaisuuden pelaajia vähän jo kokeneemman rungon rinnalle. Osa näistä nuorista sai jo ihan mukavasti vastuuta viime kaudella ja osa on juuri sen läpimurron kynnyksellä. Keskittyminen ja työnteko on kaikilla erinomaisella tasolla, nuoria huippu-urheilijoita, TPS:n päävalmentaja Sami Haltia kiteyttää.

TPS:n sopimuspelaajat (18) kaudelle 2020:

Maalivahdit: Meri Hämäläinen, Inkeri Niemi ja Siiri Välimaa.
Kenttäpelaajat: Amanda Aatsinki, Mira Andersson, Katja Hakala, Laura Kattelus, Jatta Keskitalo, Nella Kettunen, Netta Laasio, Viivi Ollonqvist, Jenni Rannus, Milla Rantamäki, Daniela Sandås, Emma Santamäki, Viivi Spets, Patricia Träsk ja Saija Östlund.

Lisää uutisia