TPS:n naisten edustusjoukkue solmi 13 uutta pelaajasopimusta

TPS:n naisten edustusjoukkueen taustaryhmä rakentaa kovaa vauhtia uutta joukkuetta kaudeksi 2019. TPS onkin solminut alkavalle kaudelle jo neljätoista (13) uutta pelaajasopimusta. TPS:n naisten edustusjoukkue on aloittanut jo yhteisharjoitukset uuden päävalmentajansa, Petteri Joensuun, johdolla.

TPS:n monivuotinen kapteeni, laitapuolustaja Mira Uronen, jatkaa hienoa pelaajauraansa edelleen. 28-vuotias Uronen debytoi Naisten liigassa TPS-paidassa jo kaudella 2008 ja hän on pelannut yhteensä 221 liigaottelua. Uronen on viimeistellyt pelaamissaan liigaotteluissa yhdeksän maalia.

Kokeneempaan kaartiin kuuluvat sopimuspelaajista myös maalivahti Inkeri Niemi ja keskikenttäpelaaja Saija Östlund, joilta jäi liigakausi 2018 kokonaan pelaamatta loukkaantumisten vuoksi. Keskikenttäpelaaja Sini Laaksonen on parhaillaan Yhdysvalloissa, mutta hän palaa TPS-paitaan keväällä. Laaksonen on pelannut TPS:ssä Naisten liigaa kaudet 2013-17.

Keskuspuolustaja Laura Kattelus siirtyi TPS:ään viime kaudeksi JyPK:stä. Laitapelaaja Katja Hakala esiintyi myös kaudella 2018 ensimmäistä kertaa TPS-paidassa. Molempien pelikaudet keskeytyivät ikäviin jalkavammoihin.

Hyökkäyspään pelaajista Annika Haanpää ja Jenni Rannus jatkavat myös pelaajauraansa TPS-paidassa. Italian Serie B:n Ravennassa parhaillaan pelaava Haanpää palaa Turkuun toukokuussa ja alkava liigakausi on hänelle jo uran kuudes. Rannus pelasi menneenä kautena ensimmäisen täyden liigakautensa TPS:ssä ja hän onnistui maaliteossa neljä kertaa.

Keskikenttäpelaaja Julia Sainio debytoi kaudella 2018 TPS:n paidassa pelaten kahdeksan ottelua. Hän kuului myös Suomen U17-ikäluokan MM-lopputurnausjoukkueeseen. Hyökkääjä Nelly Lehtilä, keskikentän Viivi Spets ja Amanda Aatsinki sekä puolustaja Amalia Härkönen olivat päättyneellä kaudella pelaajina myös ensikertalaisia liigatasolla.

Neuvotteluita jatketaan tiiviisti ja kokoonpano täydentyy lähiviikkojen aikana.

Lisää uutisia