TPS:n naisten edustusjoukkue leireilee koko ensi viikon Espanjassa

TPS:n naisten edustusjoukkue lentää maanantaina 26.2. Suomen pakkasista Espanjan Marbellaan viikon mittaiselle harjoitusleirille. Matkaan lähtee yhteensä 19 pelaajaa ja kolme valmentajaa.

TPS:n leirin tarkoituksena on tiivistää joukkuehenkeä, harjoitella todella lujaa sekä viimeistellä joukkueen pelillistä valmiutta kohti alkavaa Naisten liigaa. TPS:hän kohtaa liiga-avauksessa Ilveksen Tampereen Pirkkahallissa lauantaina 17.3. klo 12.45 alkaen.

– Ulkona on näillä pakkasilla aika vaikea harjoitella, joten harjoitusleirin ajoitus osui aika nappiin. On todella mukavaa päästä lämpimämpiin olosuhteisiin. Kyllä joukkueestakin huomaa ja aistii, että pian on ohjelmassa jotain ihan poikkeuksellista. Kova ja laadukas harjoittelu, oman pelin kehittäminen sekä joukkuehengen ja yhtenäisyyden luominen, siinä ne tärkeimmät tavoitteet, TPS:n päävalmentaja Tomi Ruuhikorpi listaa.

TPS on sopinut Espanjan leirille myös yhden harjoitusottelun. TPS matkustaa keskiviikkona 28.2.  Andalucian pääkaupunkiin, Sevillaan. Raitapaidat saavat siellä vastaansa Espanjan pääsarjassa, Primera Divisiónissa, pelaavan Sevilla FC:n. Joukkue on tällä hetkellä Espanjan liigassa 12:ntena. Sevilla kohtaa vielä ennen TPS-ottelua Espanjan pääsarjassa sunnuntaina 25.2. Albaceten vieraissa. Sevilla FC-TPS -ottelu pelataan Sevilla Sport Centerin luonnonnurmella klo 11.30 alkaen. TPS yrittää pelata Espanjassa myös toisen harjoitusottelun, mutta mahdollinen toinen vastustaja ei ole vielä selvillä.

– Espanjassa on tietysti kovatasoinen sarja ja Sevilla on siellä mukana. Omaa peliämme me lähdemme taas kehittämään, olivat vastustajat mitä tahansa. Sevillassa päästään pelaamaan kaiken lisäksi vielä luonnonnurmella, mikä on hieno juttu, Ruuhikorpi muistuttaa.

TPS:n pelaajista maalivahti Milla-Maj Majasaari sekä keskikenttäpelaaja Wilma Spets matkustavat kesken leirin Unkariin, jossa he liittyvät Suomen U19-maajoukkueen vahvuuteen. Suomen U19-tytöt kohtaavat kaksoismaaottelussa Unkarin 4.- ja 6.3. TPS:n sopimuspelaajista vain maalivahti Anna Koivunen jättää Espanjan leirin kokonaan väliin, koska hän on samaan aikaan U17-maajoukkueen mukana Portugalissa pelaamassa kaksoismaaotteluita.

– Milla-Maj ja Wilma ehtivät onneksi näihin kahteen peliin mukaan, ennen kuin he lähtevät keskiviikkoiltana kohti Unkaria. Seuralle on aina kunnia-asia, kun pelaajiamme valitaan maajoukkueeseen, Ruuhikorpi painottaa.

TPS:n leirivahvuus Espanjassa:

Maalivahdit: Milla-Maj Majasaari, Inkeri Niemi ja Matilda Nurmi.
Kenttäpelaajat: Annika Haanpää, Katja Hakala, Netta Hannula, Laura Kattelus, Netta Laasio, Iines Lehkonen, Frida Lähteenmäki, Riikka Ketoja, Jenni Rannus, Milla Rantamäki, Emma Santamäki, Tiia Savolainen, Wilma Spets, Alina Schrey, Mira Uronen ja Saija Östlund.
Valmennus: Päävalmentaja Tomi Ruuhikorpi, valmentaja Timo Saari ja fyysinen valmentaja Janina Palmroos.

Lisää uutisia