TPS:n naisille kymmenen jatkosopimusta – Jutta Rantala uutena mukaan

TPS:n naisten edustusjoukkue on solminut peräti yhdeksän uutta jatkosopimusta kaudelle 2016. Jo aiemmin TPS tiedotti, että 34 maalia kahtena viime kautena viimeistellyt Ria Öling jatkaa raitapaitojen riveissä myös kaudella 2016. Uutena pelaajana TPS:ään liittyy alle 17-vuotiaiden maajoukkuepelaaja Jutta Rantala.

Vuoden 1999 ikäluokkaa oleva Rantala siirtyy TPS-paitaan porilaisesta NiceFutiksesta. Rantala avasi maalitilinsä Naisten liigassa toukokuussa 2014 vasta 14-vuotiaana. Menneellä kaudella hän viimeisteli seitsemän maalia joukkueelleen. Hän teki lokakuussa alle 17-vuotiaiden tyttöjen EM-karsintaturnauksessa Montenegrossa Suomelle seitsemän maalia kolmessa ottelussa. Köyliöläislähtöinen hyökkääjä on alun perin Eura Pallon kasvatteja, kuten TPS:ää kaksi viimeistä kautta edustanut Hanna Ruohomaakin.  Myös hyökkääjänä pelaava Ruohomaa jatkaa edelleen uraansa TPS:ssä yksivuotisella sopimuksellaan. Hänen maalisaldonsa kahdelta edelliseltä TPS-kaudelta on 19, vaikka molemmat kaudet jäivät vajaiksi.

-Me olemme erittäin tyytyväisiä, että Rantala valitsi juuri TPS:n uudeksi seurakseen. Hän on ominaisuuksiltaan sellainen puhdas maaliahne hyökkääjä, joka laukoo erinomaisesti molemmilla jaloillaan. Toinen maaliahne Euran Pallon kasvatti, Hanna Ruohomaa, jatkaa myös meillä. Harmitti viime kaudella Hannan puolesta, kun kaudesta tuli loukkaantumisten takia rikkonainen. Hän on tehnyt hurjasti hommia ja on jo tällä hetkellä erittäin kovassa kunnossa, TPS:n päävalmentaja Sami Haltia tietää.

TPS:n nuoremmista runkopelaajista jatkosopimuksen ovat tehneet maalivahti Inkeri Niemi, puolustaja Alina Schrey, laitapelaaja Aada Peltoniemi, keskikenttäpelaajat Saija Östlund ja Emma Santamäki sekä hyökkääjä Veronica Timlin. Kaikilla kuudella on kokemusta myös eri ikäkausimaajoukkueista. Myös vuoden parhaaksi tyttöpelaajaksi valittu Elli Pikkujämsä jatkaa TPS-paidassa ensi kaudella. Monipuolinen Pikkujämsä pystyy pelaamaan useammalla pelipaikalla puolustuksessa ja keskikentällä.

-Kaikki he ovat määrätietoisia ja tavoitteellisia pelaajia, jotka ovat jo osoittaneet tasonsa liigassa. Odotamme tietysti, että jokainen heistä ottaa taas yhden askeleen kehityksessä eteenpäin, Haltia myöntää.

TPS:n kokeneemman kaartin pelaajista kapteeni ja laitapuolustaja Mira  Uronen sekä laitapelaaja Terhi Ristolainen jatkavat kasvattajaseurassaan myös ensi kaudella. Ristolainen aloittaa TPS:ssä jo yhdeksännen peräkkäisen liigakautensa.

-Mahtava juttu, että tällä kaksikolla riittää edelleen motivaatio huipulla pelaamiseen sekä pelaajana kehittymiseen.  Nuori ryhmämme tarvitsee myös kokeneempien pelaajien esimerkkiä. Heillä on myös kentän ulkopuolella iso rooli, jonka mukana tulee myös johtajuutta tähän joukkueeseen, Haltia korostaa.

TPS:llä on jo nyt yhteensä kaksitoista pelaajasopimusta kaudelle 2016, mutta seura julkaisee taas lisää uusia pelaajasopimuksia jo aivan lähipäivinä.

Lisää uutisia