TPS:n naisilla on tärkeä päivä lauantaina

TPS:n naiset kohtaavat runkosarjan viimeisessä ottelussaan kokkolalaisen GBK:n, joka kaatui raitapaitojen käsittelyssä kevätkierroksella Keski-Pohjanmaalla lukemin 0-1. Sarjanousija GBK on kuitenkin piristynyt alkukaudesta ja on äärimmäisen vaikea voitettava. GBK kävi hakemassa muun muassa vieraspisteet HJK:ta.

– Voitettiin Kokkolassa, mutta se peli oli silti tosi vaikea. GBK pystyi Kokkolassa sekoittamaan meidän puolustuspeliämme kokoa ajan ja luomaan myös hyviä maalipaikkoja. Siihen voittoon saadaan edelleen olla tyytyväisiä, mainiota kautta pelaava TPS-maalivahti Karoliina Lindstedt myöntää.

TPS-leirissä on tällä hetkellä varsin kaksijakoiset tunnelmat keskiviikkoisen PK-pelin jäljiltä. Toisaalta TPS venyi upeaan 1-1-tasapeliin hallitsevia mestareita vastaan, mutta toisaalta luottotoppari Siiri Hammar hajotti jalkansa erittäin pahasti ja hänet piti noutaa kentältä ambulanssikyydillä. Hänen jalkansa jouduttiinkin operoimaan loukkaantumisen jälkeen varsin nopealla aikataululla.

– Vähän jännittää pelata lauantaina, kun Siiri on nyt puolustuksen johtajana poissa, mutta silti me ollaan kaikki ihan luottavaisin mielin. Eilinen peli oli aivan loistavaa taistelua koko joukkueelta. Kaikki teki todellakin kaikkensa, että saatiin pidettyä se peli tasoissa. PK-35 voitti Turussa viimeksi aivan lopun rankkarimaalilla, mutta nyt jaksettiin painaa loppuun asti. Totta kai joukkue sai siitä voimaa lauantaiksi, Lindstedt tietää.

Jo ennen päätökierrosta on selvää, että TPS ja GBK jatkavat kautta NiceFutiksen ja ONS:n kanssa alemmassa loppusarjassa. Tuon sarjan panoksena on sarjassa pysyminen, mutta vain alemman sarjan jumboksi jäänyt joukkue viimeinen jatkaa matkaa Ykköseen. TPS:n lähtöasetelmat ovat kuitenkin erinomaiset, sillä GBK on jo nyt kuusi pistettä jäljessä ja NiceFutis siitä vielä pisteen enemmän. Onneksi jokainen liigassa raavittu piste on nyt arvossaan, sillä alempaa loppusarjaa jatketaan varsinaisen runkosarjan pisteiden pohjalta.

– Jos pystymme voittamaan lauantaina, parannamme asemiamme sarjapaikan suhteen jo todella paljon. Tämä on yksi kauden tärkeimpiä pelejämme, Lindstedt vielä painottaa.

TPS:n joukkueeseen liittyvät myös alle 19-vuotiaiden EM-kisoissa loistaneet ja EM-pronssille yltäneet, Sini Laaksonen ja Julia Tunturi, jotka tuovat joukkueeseen kansainvälisen tuulahduksen Walesistä.

TPS-GBK alkaa Urheilupuiston yläkentällä lauantaina 31.8. klo 14.00.

Lisää uutisia