TPS:n naisilla on 14 pelaajasopimusta koossa kaudelle 2018

TPS:n naisten edustusjoukkue on solminut uusia pelaajasopimuksia kaudeksi 2018. TPS:llä on koossa nyt 14 pelaajasopimusta. TPS aloitti joukkueharjoitukset uuden päävalmentajansa Tomi Ruuhikorven johdolla joulukuun alussa. TPS lomailee joulun jälkeiset kaksi viikkoa ja palaa harjoituksiin takaisin viikolla kaksi (2).

– Joukkueessa on ollut hyvä meininki harjoituskauden alusta alkaen. Meillä on treeniringissä nyt parisenkymmentä pelaajaa, joista osa on seuran omia B-junioreita. Meille tulee lisää testipelaajia tammikuun puolessa välissä. Kokonaisuudessa pelaajarinkiä kavennetaan jonkin verran viime kaudesta. Ja jos loukkaantumisia tulee matkan varrella, niihin reagoidaan sitten tarpeen mukaan, Ruuhikorpi taustoittaa.

TPS:n maalivahtiosastolla jatkaa viime kausien ykkösmaalivahti Inkeri Niemi. Hän debytoi Naisten liigassa kaudella 2014. Edustuksen ringissä jo viime kaudella mukana ollut Matilda Nurmi jatkaa myös seuran riveissä. Edustusjoukkueen kolmanneksi maalivahdiksi nousee U17-maajoukkueessa viime kaudella debytoinut Anna Koivunen.

– Se osasto on jo nyt ihan hyvässä kunnossa. Inkku on näyttänyt jo kykynsä tällä tasolla, eli sieltä tulee sitä kokemusta ja menestystä, ja päälle on sitten myös tulevaisuutta, Ruuhikorpi tiivistää.

TPS:n puolustuksen tukipilareina jatkavat joukkueen monivuotinen luottokapteeni, laitapuolustaja Mira Uronen, sekä myös puolustuksen laidalla viihtyvä Netta Laasio. Jatkosopimuksen ovat tehneet myös maajoukkuetason keskuspuolustajat Emma Santamäki ja Alina Schrey.

– Puolustuksessa on toimiva perusrunko kasassa, mutta pientä vahvistusta tarvitsemme vielä omista nuoristamme, tuore päävalmentaja arvioi.

TPS:n keskikentällä jatkavat puolustavammassa roolissa seuran omat kasvatit, Saija Östlund ja Wilma Spets. Hieman hyökkäävämässä roolissa pelannevat Netta Hannula, Tiia Savolainen sekä laidalla parhaiten viihtyvä Annika Haanpää. Hyökkäyspäässä läpimurtoa odotetaan Jenni Rannukselta, joka debytoi Naisten liigassa jo viime kaudella.

– Haemme testipelaajia ensisijaisesti keskikentälle ja hyökkäykseen. Meidän täytyy katsoa myös näille pelipaikoille omat juniorimme tarkkaan läpi, Ruuhikorpi painottaa.

Kokonaan uutena pelaajana TPS:ään liittyy keskuspuolustaja Laura Kattelus. Lapualta kotoisin oleva Kattelus toimi viime kaudella Naisten liigassa JyPK:n kapteenina. 24-vuotias Kattelus aloittaa toisen kautensa Naisten liigassa.

– Laura on kokenut ja johtava pelaaja, joka puhuu paljon ja ohjaa hyvin linjaa. Hän vakuutti meidät aika nopeasti testeissä, Ruuhikorpi myöntää.

TPS:n kaikkien uusien sopimuspelaajien sopimukset ovat yksivuotisia, eli ne kattavat kauden 2018 loppuun asti.

TPS pelaa ensimmäisen harjoitusottelunsa Eerikkilän Urheiluopistolla keskiviikkona 17.1. 2018. Vastaan asettuu Suomen U16-maajoukkue. TPS julkaisee koko varmistuneen harjoitusotteluohjelmansa vuoden 2018 alussa. TPS pääsee myös viikon leirille Espanjan Malagaan helmi-maaliskuun vaihteessa.

– Nyt oli tärkeintä tiedottaa tämän hetken sopimustilanne pelaajien kanssa. Palaamme koko harjoituskauden ohjelmaamme sekä Malagan leiriimme tarkemmin heti vuodenvaihteen jälkeen, Ruuhikorpi lupaa.

Kuvassa taka-alalla Saija Östlund ja edessä Emma Santamäki.

Lisää uutisia