TPS:n naiset taistelevat sarjapaikastaan päätöskierroksella

TPS:n naisten liigajoukkue kohtaa sarjan päätöskierroksella lauantaina 15.10. FC Hongan. Ottelu alkaa Urheilupuiston yläkentällä klo 15.00. Ottelussa on huimat panokset, sillä TPS pelaa veitsi kurkulla sarjapaikastaan ja Hongalla on pienet saumat vielä jopa mestaruuteen asti. TPS:n lähtökohta on niinkin kumurantti, että voittokaan ei varmista sarjapaikka täysin varmasti, mutta vastaavasti tappiollakin se voi säilyä sarjassa.

– Panokset ovat todella kovat ja me taistelemme varmasti loppuun asti. Jokainen voitettu pallo ja tilanne on kotiinpäin. Honka taistelee vielä mestaruudesta, joten täydellä ryminällä sieltäkin tullaan, TPS:n päävalmentaja Sami Haltia tietää.

TPS ja Pietarsaaren FC United majailevat jakavat sarjan viimeisen tilan tasapisteissä, mutta TPS:n maaliero on kolmen maalin verran vähemmän miinuksella. FC United kohtaa päätöskierroksella puolestaan NiceFutiksen Porissa. Jokainen voi laskeskella, mitä vaihtoehtoja on olemassa.

– Toivotaan tietysti, että apuja tulee muualtakin, mutta omasta pelistä kaikki lähtee. Meillä on nuori ja taistelutahtoinen joukkue, joka haluaa säilyä sarjassa, Haltia painottaa.

TPS kohtasi viime kierroksella KMF:n Kuopiossa ja heräsi pelaamaan vasta toisella jaksolla. Avausjaksolla kuopiolaiset veivät TPS:ää kuin litraa mittaa ja iskivät pikatahtiin taululle luvut 3-0. TPS koki kuitenkin ihmeherätyksen ja aloitti rajun takaa-ajon. Raitapaidat onnistuivat nousemaan maalin vain päähän, vaikka myös maaliraudat saivat kyytiä.

– Toisella puoliajalla saatiin hyvä takaa-ajo päälle, mutta se ei aivan riittänyt. Oli tolppaa ja ylärimaa maalien päälle, mutta pistettäkään meille ei jäänyt. Toki tehdyt maalitkin voivat vielä olla arvokkaita, Haltia muistuttaa.

Honka majailee tällä hetkellä kolmantena vain pisteen perässä HJK:ta. Hallitseva mestari PK-35 lähtee päätöskierrokselle paalulta kaksi pinnaa Hongan edeltä. Hongan naisten kaulaan pujotetaan varmuudella jonkun väriset mitalit, sillä Åland United on jäänyt jo neljän pisteen päähään.

– Mestaruus ei ole enää omissa käsissä, mutta mitali tulee varmasti. Meidän täytyy ottaa nämä kolme pistettä ja uskoa, että Helsingissä ja Kokkolassa nähdään yllätyksiä, FC Hongan puolustaja Anna Helenius toivoo.

Lisää uutisia