TPS:n naiset saivat keskikentälle kaksi paluumuuttajaa

TPS:n naisten liigajoukkue vahvistuu kahdella paluumuuttajalla, kun keskikenttäpelaajat Arijana Leku-Brahimi ja Tiina Vatanen palaavat raitapaitojen riveihin. Leku-Brahimin tuore sopimus kattaa kauden 2014 ja Vatasella on sopimuksessan vielä optio kaudesta 2015. TPS:n koko liigajoukkueen sopimuspelaajien määrä on näiden sopimusten jälkeen nyt 23.

24-vuotias Leku-Brahimi debytoi Naisten liigassa jo kaudella 2008 ja hänet valittiin silloin liigakauden ensimmäiseksi kuukauden pelaajaksi. Hänen lupaava uransa katkesi kuitenkin pian sen jälkeen vakavaan polvivammaan ja hän onkin ollut pitkään pelaamatta liigatasolla.

22-vuotias Vatanen siirtyi kaudeksi 2009 raitapaitoihin Kuopiosta. Hän pelasi Tepsissä myös kauden 2010, kunnes siirtyi vuodeksi Ruotsin toiseksi korkeimmalle sarjatasolle Skellefteån Sunnanå SK:n riveihin. Kauden 2012 hän pelasi jälleen TPS:n riveissä, mutta viime kausi meni puoliksi porilaisessa NiceFutiksessa ja Turun Weikoissa.

– He molemmat ottivat itse yhteyttä ja ilmoittivat halustaan tulla mukaan. Parin viikon harjoittelun jälkeen päädyimme sopimuksiin. Lekun pitkä pelaamattomuus oli tiedossa ja hänen kanssaan on selkeä suunnitelma, miten edetään kohti pelikuntoa. Vata taas oli pohtinut asioita talven aikana ja hän halusi palata liigatasolle. Molemmilla on kokeneemman pelaajan näkemystä ja he tuovat tietysti myös leveyttä joukkueeseen. Meillä on nyt 21 sopimusta kenttäpelaajien kanssa ja kilpailu pelipaikoista on kovaa. Oma haasteensa on saada kaikille pelaajille pelituntumaa, mutta sen eteen tehdään omia järjestelyjä. Yhteistyö Piffenin on alkanut lupaavasti. Kausi on pitkä ja meidän pelaajiamme tulee olemaan myös erilaisissa maajoukkueiden edustustehtävissä kauden aikana, joten kaikkia joukkueeseen kuuluvia pelaajia tullaan tarvitsemaan, TPS:n päävalmentaja Sami Haltia painottaa.

Naisten liiga jatkuu TPS:n osalta sunnuntaina 27.4. Turussa Urheilupuiston Yläkentällä Kuopion Pallo-Kissoja vastaan. Ottelu alkaa klo 16.00.

TPS TV tapasi uunituoreet sopimuspelaajat Yläkentällä

Lisää uutisia