TPS:n naiset nousivat voittoon lisäajalla

TPS – NiceFutis  2-1 (1-1)
6. 1-0 Tiia Tikkanen
28. varoitus Saija Östlund TPS
29. 1-1 Tiina Rauhala
90.+2. 2-1 Eveliina Mäkelä

TPS:n naisten edustusjoukkue ratkaisi tärkeän voiton NiceFutiksesta lopun hyvän painostuksen ansiosta Eveliina Mäkelän ottelun yliajalla laukomalla maalilla.

Ottelun alussa TPS yllättyi, kun näytti siltä, että NiceFutiksen jalat olivat jääneet bussiin. Kotijoukkue ei jäänyt ihmettelemään, vaan jo ensimmäisestä hyökkäyksestä täysosuma oli lähellä. Julia Tunturi antoi puolustajien välistä nappisyötön oikealle puolelle Tiia Tikkaselle, joka pääsi etenemään esteettä, mutta laukaus epäonnistui hieman ja pallo pysähtyi Tepsin kannalta väärälle puolelle sivuverkkoa.

TPS:n johtomaali syntyi vastaavanlaisesta tilanteesta ja nyt Tikkanen laukoi kuljetuksen päätteeksi läheltä päätyrajaa. Kierteinen pallo sujahti maaliin etutolppaa hipoen eikä ottelussa muuten varmasti torjunut Siiri Välimaa ehtinyt laukauksen eteen.

Noin vartin pelin jälkeen Tikkanen keskitti oikealta päätyrajalta, Julia Säppi puski pallon vasempaan tolppaan ja Julia Tunturin laukaus paluupallosta menee aavistuksen verran ohi maalin.

NiceFutis sai ensimmäisen vaarallisen tilanteen TPS:n puolustusvirheestä, minkä seurauksena Hope Orieka oli pääsemässä keskeltä karkuun. Saija Östlund juoksi Oriekan kantapäille ja tämä kaatui, minkä seurauksena Östlund selvisi onneksi vain varoituksella. Rikettä seuranneen vapaapotkun Tiina Rauhala laukoi 25 metristä kovaa Katja Kankaanpään käsien ja yläriman kautta maalin verkkoon.

Vähän tämän jälkeen TPS oli päästä jälleen johtoon, kun Säpin antamasta kulmasta Tikkanen nuppasi pallon vain hieman yli maalin.

Ensimmäinen puoliaika oli selkeästi TPS:n hallintaa, mutta maalintekotilanteiden hyödyntäminen oli hankalaa.

Toiselle puoliajalle vieraat siirtyvät kahden kärjen peliin, kun Hadijat Aliyu pelasi selvästi ylempänä Oriekan kanssa ja se piristikin NiceFutiksen hyökkäyspeliä. TPS oli kuitenkin mennä johtoon 49. minuutilla, kun Tiia Tikkanen irtaantui puolustajiltaan ja lähetti päätyrajalta keskityksen maalin eteen. Juliette Kempin ohjauksesta pallo jäi pyörimään maaliviivaa pitkin, josta Nicen Rauhala sai potkaistua pallon sivurajasta yli.

65. minuutin kohdalla NiceFutiksella oli ehkä toisen jakson vaarallisin tilanteensa nigerialaiskärkien pelattua hyvin yhteen seinäsyötöin. Aliyun keskityksestä Orieka pääsi puskemaan yllättäen täysin TPS puolustuksen, mutta Kankaanpää onnistui ohjaamaan pallon yli yläputken.

Ottelu näytti päättyvän jo tasapeliin, kun juuri vaihdosta kentälle päässyt pirteä Eve Mäkelä sai syötön 16 rajalle Tiina Vataselta. Mäkelä otti pallon haltuun, eteni pari metriä ja laukoi vastustamattomasti pallon ohi Välimaan. Tuoreet jalat ja selkeä ajatus vei voiton 90 minuuttia pelanneista Nice-puolustajista. Maali oli Mäkelän ensimmäinen liigatasolla!

TPS oli joukkueena yhtenäisempi ja terävämpi sekä loi enemmän maalintekopaikkoja kuin vastustaja. Puolustuksessa palkitun Pirttisalon lisäksi Emilia Halm pelasi uhrautuvasti ja kovalla sykkeellä. Keskikenttä Petra Nurminen, Vatanen, Tunturi onnistui hyvin hallitsemaan peliä ja varsinkin 16-vuotiaan Tunturin pelin rakentaminen ja tarkat syötöt olivat ottelun kohokohtia. Hyökkäyksessä kolmella Veikkauspisteellä palkittu Tiia Tikkanen ja Julia Säppi urakoivat laajalla säteellä, ja Tikkanen nopeudellaan oli Nice-puolustuksen kiusana alinomaa.

Seuraavaksi TPS matkaa HJK:n vieraaksi Töölön Pallokentälle keskiviikkona ja seuraava kotiottelu on jo lauantaina oululaista sarjatulokas ONS:sia vastaan ja samalla alkaa sarjan toinen kierros. Ottelu käydään Yläkentällä 9.6. klo 16.00.

Ottelun päätyttyä joukkueenjohtaja Mika Pullinen ojensi ruusut kouluista valmistuneille joukkueen pelaajille Siiri Hammarille, Petra Nurmiselle, Sari Tikkaselle sekä Tiia Hyypiälle.

TPS: Katja Kankaanpää (mv);  Emilia Halm, Saija Östlund, Emmi Montonen, Marjukka Pirttisalo; Julia Säppi (74. Sari Tikkanen), Tiina Vatanen (C),  Petra Nurminen (66. Heta Kauppinen);  Julia Tunturi; Juliette Kemppi (88. Eveliina Mäkelä),  Tiia Tikkanen.
Vaihdossa: Karoliina Lindstedt (mv), Janniina Haapaniemi, Hanna Karhu ja Taija Tomberg.

Kuva: Rainer Lönnbäck

Lisää uutisia