TPS:n naiset nousivat liiga-avauksessa tappioasemasta 2-1-voittoon

TPS avasi lauantaina Naisten liigakauden 2019 kotiottelulla KuPS:ia vastaan. Jo ennalta haastavaksi tiedetty ottelun kääntyi TPS:n voittoon toisen puoliajan alussa. Vierasjoukkue KuPS ehti nautiskella 1-0-johtoasemasta ensimmäiselllä puoliajalla noin seitsemän minuuttia, kunnes TPS löi pelin tasoihin. TPS iski 2-1-johtomaalinsa toisen puoliajan alussa ja numerot kestivät loppuvihellykseen asti.

– KuPS on aloittanut kauden vahvasti ja he ovat vielä vahvistuneet vielä tässä matkan varrella. Tiesimme, että vaikea peli on tulossa ja KuPS oli ehkä pelillisesti vähän päällä. Ei se meiltä mitään nättiä peliä ollut, mutta kolme pinnaa tähän alkuun, niin se oli se kaikkein tärkein asia. Lopputulos kuitenkin ratkaisee, TPS:n päävalmentaja Petteri Joensuu kiteytti sen olennaisimman.

KuPS aloitti ottelun melko räväkästi ja TPS:ään täksi kaudeksi siirtynyt maalivahti Siiri Välimaa osoitti torjuntavarmuuttaan ja kokemustaan heti ottelun alussa, koppaamalla muutaman pahan pallon. Pikku hiljaa peli kentällä kuitenkin tasoittui.

Janni Mönkkönen latasi KuPS:n johtoon ottelun 34. minuutilla. TPS:n vastaus tuli varsin nopeasti, mutta Julia Sainion kuti nuoli maalipuita ja pallo palasi takaisin kentälle pelattavaksi.

TPS onnistui sitten 41. minuutin kohdalla tasoittaaman pelin. Katja Hakala toisti viime kauden temppunsa ja avasi maalitilinsä heti kauden ensimmäisessä ottelussaan. 1-1-tasoitus tuli maukkaaseen paikkaan vähän ennen taukovihellystä.

– Eka puoliaika varmaan vähän jännitettiin, koska edellisestä liigavastuksesta on jo kolmisen viikkoa. Näki, että peli oli varsinkin alkuun vähän hakusessa. Tauolla muutettiin vähän asioita kentällä ja myös parannettiin, mutta hieman ehkä passivoiduttiin turhaan tuossa lopussa.

TPS sai lentävän lähdön toiselle puoliajalle. Kapteeni Mira Uronen pääsi täräyttämään ruuhkan takaa ja KuPS-puolustus ohjasi pallon omaan maaliin 51. minuutin kohdalla.

KuPS viritteli takaa-ajoaan tekemällä kaksi nopeaa vaihtoa. Joukkueen suurin pelote, Naisten liigan viime kauden maalitykki Gentjana Rochi, tuli kentälle noin tunnin kohdalla, mutta hänenkin tehonsa jäivät tänään piippuun. Rochin vahvuudet olivat ennakkoon tiedossa, mutta TPS-puolustus piti hänet lauantaina tyylikkäästi aisoissa.

– Rochilla taisi olla yksi paikka, mutta hyvin häntä puolustettiin, eikä ollut tänään sen suurempaa hätää. Myös pelaajat tuntee hänen vahvuutensa ja vaarallisuutensa erittäin hyvin. Totta kai hän on myös pelote, mutta olimme varautuneet hyvin, Joensuu painotti.

TPS:n keskuspuolustuksessa Emma Santamäki oli tutun vahva, mutta myös Frida Lähteenmäki piti hienosti paikkansa uudella topparin tontilla. Laura Kattelus pelasikin nyt keskikentän pohjalla. Mira Uronen ja Netta Laasio pitivät tutut tonttinsa puolustuksen laidoilla.

– Loistava esitys molemmilta. Tässä ollaan talven aikana menty pienellä ringillä ja Frida kokeili jo aikaisemmin muutamassa pelissä topparina. Netta Laasio on pelannut erinomaisen talven oikeassa laidassa, eikä me voida kahdella oikealla pakilla vetää. Katteluksen Laurasta huomasi ekalla puolijalla, että pelipaikka on keskikentällä vähän outo, mutta toisella puoliajalla hän pelasi erittäin hyvin keskikentän pohjalla, kun roolitettiin kokonaisuutta vähän eri tavalla. Saadaan näin paremmin jokaisen pelaajan vahvuudet esiin, Joensuu muistutti.

TPS esitteli lauantaina myös koko joukon liigadebytantteja. Ensinnäkin päävalmentaja Petteri Joensuulle ottelu oli ensimmäinen vastuuvalmentajana Naisten liigassa. Lisäksi pelaajista Siiri Välimaa, Tiia Hirvonen ja Patricia Träsk merkkauttivat pöytäkirjoihin ensimmäiset liigapelinsä TPS-paidassa. Nuorisokaartin Jatta Keskitalo ja Daniela Sandås pelasivat ylipäätään ensimmäiset ottelunsa Naisten liigassa.

– Välimaa tuo paljon rauhallisuutta maalivahtipeliimme ja pelimme ohjaamiseen ja meillä Inkeri Niemikin tuolla penkillä vielä odottelemassa. Meillä on myös monta loukkaantunutta pelaajaa ja aika moni pelaaja pelasi ensimmäisen liigaottelunsa TPS:n paidassa tai yleensäkin liigassa. Toki koko pelissä on vielä kehitettävää ja parannettavaa, mutta kaikki voivat olla tyytyväisiä liiga-avaukseen, Joensuu vielä kiitteli.

TPS TV:n kooste ottelusta: https://tpstv.fi/kooste-tps-kups-2-1-13-04-2019/

Lisää uutisia