TPS:n naiset matkaavat Maarianhaminaan

Naisten liigan tämän kauden viimeiset ottelut ovat käsillä. TPS matkustaa lauantaina aamulaivalla Maarianhaminaan kohdatakseen kauden kolmanneksi viimeisessä pelissä Åland Unitedin klo 19.00.

Kotijoukkue on kutsunut otteluun kaikki saaren tyttöfutisjoukkueet seuraamaan ÅU:n kamppailua tärkeistä pisteistä ja kannustamaan joukkuettaan kohti mestaruutta. Ohjelmaa on luvassa tyttöjoukkueille ennen ottelua ja puoliajalla joukkueet esitellään katsojille. Ottelu on myös TPS:lle erittäin merkityksellinen, sillä jokainen piste on kullan arvoinen jäljellä olevista otteluista. Nyt putoajan paikalla majaileva Ilves on vain kahden pisteen päässä takaa-ajoasemissa.

Kauden aikaisemmissa kamppailuissa ÅU on ollut selkeästi parempi luvuin 4-0 ja 6-1. TPS:n tilannetta ei yhtään helpota se, että Tiia Tikkanen ja Emilia Halm ovat pelikiellossa. Tiian varoitustili täyttyi Pallokissat-ottelussa ja samassa ottelussa Emilia otti kaksi varoitusta, mikä tietää seuraavan ottelun huilia. Sari Tikkanen palaa onneksi ruotuun kärsittyään pelikieltonsa viime lauantain pelissä.

Julia Tunturi ja Saija Östlund ovat TU17-maajoukkueen mukana Valko-Venäjällä EM-karsintaturnauksessa, joten TPS:n kokoonpano on hyvin erilainen edelliseen otteluun verrattuna. Nyt nuoret pelaajat saavat näytön paikan ja he myös ovat innolla ottamassa sitä vastaan.

Åland United on puskenut kovalla voimalla viime viikojen aikana. Joukkue on voittanut yhdeksän edellistä ottelua maalierolla 60-3, joten TPS:lla ei ole helppo tehtävä edessä, varsinkin kun ÅU:n Frida Thilén ja Jodie Botterill ovat jälleen pelikuntoisia. Toisaalta TPS on aina pelannut hyvin WHA-areenalla. Muistissa on viime kauden 1-0 tappioon päättynyt tasainen ottelu, joka olisi voinut kääntyä yhtä hyvin myös Tepsille.

Ottelun tuomitsee Piia Jäntti Espoosta ja avustavina erotuomareina toimivat Nina Laak Helsingistä sekä Laura Koskinen Salosta.

Lisää uutisia