TPS:n naiset levänneinä NiceFutiksen kimppuun

Naisten liiga jatkuu parin viikon tauon jälkeen sunnuntaina kotiottelulla TPS-NiceFutis. Tiedossa on molemmille joukkueille erittäin tärkeä kamppailu, sillä TPS on sarjataulukon seitsemäntenä vain kaksi pistettä edellä sarjan jumbona majailevia porilaisia. Alkukauden tilastot eivät lupaile sunnuntai-illalle mitään maalikarkeloita, sillä kumpikin joukkue on onnistunut toimittamaan pallon vastustajan verkkoon vain kolmasti seitsemässä pelaamassaan ottelussa. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran harjoitusottelussa Salossa maaliskuussa ja silloin TPS oli 2-0 parempi.

Porilaiset ovat tällä kaudella liikenteessä uuden käskijän voimin, sillä päävastuun NiceFutiksen valmennuksesta kantaa nyt Sami Rintanen. Sen sijaan kentän puolella muutokset viime kaudella viidenneksi sijoittuneessa joukkueessa ovat olleet varsin vähäisiä. Joukkueen syömähampaina jatkavat edelleen nigerialaispelaajat Hadijat ”DIDI” Aliyu ja Biodun ”OBE” Obende. Obende on potenut polvivammaa ja on ollut poissa viimeisistä sarjaotteluista. Tärkeä kulmakivi on myös ulottuva maalivahti Siiri Välimaa, joka on päästänyt joukkueen sarjasijoitukseen nähden vähän maaleja – vain 10. Viime tiedon mukaan kolmas nigerialaispelaaja Hope Orieka olisi tullut vahvistamaan porilaisia. Orieka on pelannut Suomessa vuodesta 2008 alkaen mm. KPV:ssa, ONS:issa ja Visan Pallossa (Merilappi United).

Toistaiseksi ainoan voittonsa NiceFutis on saanut kotipelissään Ilvestä vastaan 3-0. TPS lähtee kesäkuun ensimmäiseen kotipeliin luottavaisin mielin, vaikka kaikki avauksen vakiokasvot eivät täysin pelikuntoisia olekaan. Varmuudella poissa ovat ainakin toipilaat Terhi Ristolainen, Heidi Grönqvist ja Ona Pullinen.

NiceFutis-peli käynnistää Tepsin härkäviikon, sillä jo keskiviikkona joukkue matkustaa HJK:n vieraaksi ja lauantaina Turkuun saapuu ONS, mikä on jo toisen sarjakierroksen ensimmäinen peli.

TPS – NiceFutis alkaa Urheilupuiston yläkentällä sunnuntaina 3.6. klo 16.00.

Kuva: Rainer Lönnbäck

Lisää uutisia