TPS:n naiset jäivät PK:n jyrän alle

24. 1-0 Heidi Kivelä
29. 2-0 Cynthia Uwak
33. 3-0 Catherine Walker
90+4. 4-0 Iina Taipale

TPS:n naisten pistepussi ei karttunut eilen Vantaalla Myyrmäen ISS-Stadionilla. TPS pysyi hyvin mukana mestarisuosikki PK-35:n vauhdittamassa pelissä aina ensimmäiseen maaliin saakka, mikä syntyi, kun puolustus ei kyennyt purkamaan kunnolla PK:n painetta 16 rajan tuntumassa. Viime kaudella Ilveksestä siirtynyt Hexa Kivelä nappasi pallon ja laukoi vasurillaan ohi Katja Kankaanpään. Tämän seurauksena TPS:n oma peli hyytyi ja jäätiin turhaan odottelemaan PK:n aloitteita.

PK-35:n tasoinen joukkue ei jäänyt ihmettelemään, vaan takoi vajaassa 10 minuutissa kaksi lisämaalia, minkä jälkeen peli tasaantui ja TPS pääsi puoliajalle luomaan uutta taktiikkaa.

Toisella puoliajalla TPS saikin aikaan hyviä hyökkäyksiä PK:n päätyyn, ja ne muutamat laukaukset kohti maalia PK:n roteva maalivahti Rachael poimi haltuunsa helposti. Mm. TPS:n molemmat kulmat hän liimasi hanskoihinsa.

15 minuuttia ennen loppua sattui ikävä tapaturma. PK-35:n hyökkääjälle Tia Häliselle annettiin pitkä syöttö TPS:n maalialueelle. Kankaanpää ryntäsi vastaan saaden pallon hyppysiinsä juuri ennen Hälistä. Tämän nappulakenkä osui vauhdissa Kankaanpään ohimoon ja poskipäähän. TPS-vahti pökertyi muutamaksi minuutiksi, mutta onneksi vahingosta ei paikan päällä arvioituna jäänyt kuin mustelma poskeen ja nappulan jäljet ohimoon. Karoliina Lindstedt vaihdettiin TPS:n maalin suulle lopuksi aikaa.

Emäntäjoukkue onnistui vielä lisäajalla kasvattamaan maalisaldoaan Iina Taipaleen toimesta.
Petra Nurmisen ja Heta Kauppisen kommentit tiivistävät hyvin ottelun kokonaiskuvan.

– Pysyimme hyvin PK:n mukana ensimmäiseen maaliin asti, mutta sen jälkeen annoimme heille liian paljon vapaata tilaa. Uskalsimme nyt pelata rohkeammin kuin edellisessä Honka-pelissä, mutta PK vain oli tänään niin hyvä, ettemme päässeet kunnolla maalintekotilanteisiin.

TPS:n parhaita olivat topparit Siiri Hammar ja Emmi Montonen. Vaihdosta kentälle päässeet nuoret Saija Östlund ja Fanny Öhrnberg pelasivat lupauksia antavasti ensimmäisessä liigaottelussaan.

Veikkauspisteet menivät kotijoukkueen pelaajille.
3 pistettä: Pirjo Leppikangas
2 pistettä: Heidi Kivelä
1 piste: Catherine Walker

TPS:n avauskokoonpano: Katja Kankaanpää (mv) (78. Karoliina Lindstedt);  Emilia Halm, Siiri Hammar, Emmi Montonen, Marjukka Pirttisalo; Tiina Vatanen; Sari Tikkanen (62. Fanny Öhrnberg), Petra Nurminen (46. Heta Kauppinen (var. 71)), Terhi Ristolainen; Taija Tomberg (46. Saija Östlund), Tiia Tikkanen.

Lisää uutisia