TPS:n naiset jahtaavat jo viidettä perättäistä voittoa

TPS:n naisten edustusjoukkue on aloittanut kauden 2017 kovassa hurmoksessa. Joukkue on voittanut kaikki neljä pelaamaansa ottelua. Vieraissa ovat kaatuneet GBK sekä ONS ja kotona TPS on selvittänyt Pallokissat ja Ilveksen. TPS:n kausi jatkuu lauantaina lauantaina 29.4. klo 16.00 Urheilupuiston yläkentällä, kun vastaan asettuu sarjanousija Jyväskylän Pallokerho. On sanomattakin selvää, että haussa on nyt jo viides peräkkäinen voitto.

– Kausi on alkanut hienosti tulosten osalta, mutta odotan kyllä vielä parempaa peliä meiltä. Uskon, että pelin taso paranee varsinkin sitten, kun kovia Pääkaupunkiseudun joukkueita alkaa tulemaan vastaan, TPS-toppari Emma Santamäki arvelee.

TPS:n hyökkäyspeli on ollut alkukaudesta tyrmäävän tehokasta. Joukkue on iskenyt tähän mennessä jo 14 maalia, kun Naisten liigan seuraavaksi tehokkaimpien joukkueiden (HJK ja ONS) maalisarake näyttää seitsemää tehtyä maalia. Siihen nähden onkin loogista, että TPS pitää myös sarjan  maalintekijätilastossa kahta kärkipaikkaa hallussaan Jutta Rantalan (5) ja Hanna Ruohomaan (4) toimesta.

– Hyökkäyspeli toimii, ollaan luotu paikkoja, oltaisiin voitu tehdä jopa enemmänkin maaleja. Meidän pelitapamme tukee hyökkäyspäätä ja pelaamme selkesti eteenpäin, Santamäki painottaa.

– Tilastotkin sen todistavat, että ollaan hyökätty hyvin. Se lähtee aina siitä, kun luodaan riittävästi paikkoja ja nyt olemme tehneet niin, TPS:n päävalmentaja Sami Haltia komppaa.

TPS:n puolustuspeli on ollut myös kuosissa. Joukkue on päästänyt omiin tähän mennessä viisi osumaa. Viime kierroksen ottelussa Oulussa tilanne oli jo kahdeksan pelatun minuutin jälkeen tasatilanteessa 2-2. Alun pyörremyrskyn jälkeen molempien joukkueiden puolustuspelaaminen muuttui tarkemmaksi, mutta TPS korjasi lopulta täyden potin lukemin 2-3 A-maajoukkuepelaaja Julia Tunturin loppuminuuttien maalilla.

– Ihan jämäkkää puolustamista koko alkukauden, paitsi ne alkuminuutit Oulussa. En muista tuollaista pelin alkua koskaan urallani. Onneksi tilanne kuitenkin rauhoittui ja pystyimme kääntämään pelin lopussa, Santamäki kiittelee.
JyPK:n alkukausi on ollut haasteita täynnä. Joukkue on hävinnyt kaikki neljä pelaamaansa ottelua, mutta tappiot ovat toisaalta olleet melko niukkoja.

– En tunne heitä kovin hyvin. JyPK vaikuttaa ihan kovalta joukkueelta, jolla on ollut vähän huonoa tuuriakin alkukaudesta. Meidän pitää jatkaa omaa peliämme ja luoda taas riittävä määrä niitä maalipaikkoja ja iskeä ne tarvittavat maalit, Santamäki suunnittelee.

– He osaavat puolustaa, vastaan tulee tiivis ja vaikea vastustaja, Haltia puolestaan summaa.

TPS:ltä puuttuvat jalkaansa poteva Tiia Savolainen sekä pitkäaikaispotilas Saija Östlund. Myös Hanna Ruohomaa jää varotoimenpiteenä kokoonpanon ulkopuolelle ONS-ottelun jäljiltä.

Lisää uutisia