TPS:n meno vaan kiihtyy – nyt kaatui Haka 3-0

TPS pelasi jalkapallon Ykkösessä jo viidennen perättäisen tappiottoman ottelunsa voittamalla Hakan 3-0 ja iski jo aivan kärkikolmikon kantaan kiinni. Sarjaa johtaa edelleen PS Kemi (16), sen kannoilla seuraavat PK-35 (15) ja JJK (15), mutta sen jälkeen tulee TPS 14:llä pisteellään. TPS on pelannut viimeiset viisi otteluaan huikealla saldolla 4-1-0. Näiden viiden ottelun maaliero on puhdas 14-0. TPS:n kuuma maalivahti Oskari Forsman on pelannut siis jo viisi nollapeliä putkeen.

– Me ollaan löydetty järkevä rytmi pelaamiseen ja uskon, että se PS Kemi -tappio oli lopullinen herätys joukkueelle. Eihän päävalmentaja koskaan täysin tyytyväinen saa olla peliin, mutta onhan meidän suuntamme ainakin oikea, TPS-päävalmentaja Mika Laurikainen myhäili.

TPS oli jälleen muovannut avaustaan sitten edellisen voitollisen VIFK-pelin. Pikkuhuuhkajien riveissä lauantaina Ruotsia vastaan kentän parhaana kunnostautunut Matej Hradecky aloitti ymmärrettävästi penkillä ja Niklas Blomqvist lunasti näin avauksen paikan. Myös Sami Rähmönen oli noussut avauskokoonpanoon.

– Keskiviikkona on kova peli Vantaalla, mutta tuskin me samalla avauksella sielläkään pelataan. Me katsotaan aina jokaisen pelaajan vireystilanne ennen ottelua ja nimetään avaus sen mukaan. Vuonna 1977 syntynyt Hyyrynen ja vuonna 1999 syntynyt Ademi lähtevät ihan samalta viivalta liikkeelle, Laurikainen alleviivasi.

TPS:n viime aikainen pelillinen trendi sai jatkoa siis myös Hakaa vastaan. TPS pyöritti ensimmäisen puoliajan alusta alkaen palloa erittäin vapautuneesti ja nätisti, Haka jäi väkisinkin ottavaksi osapuoleksi. TPS hyödynsi myös Yläkentän tilan selvästi Hakaa paremmin ja levitti peliään taitavasti.

TPS:n sinnikäs painostus tuotti tulosta ottelun 23. minuutin kohdalla kun yleisön suursuosikki, vasta 16-vuotias Albion Ademi, kieputti pallon läheltä sisään. TPS:n mylly jatkoi jauhamistaan johtomaalin jälkeen entistäkin kiivaammin ja Haka sai olla tyytyväinen vain maalin takaa-ajoasemiin ennen taukoa.

– Ensimmäinen puoliaika oli erinomaista peliä kaikilta ja olen siihen todella tyytyväinen. Siinä alkoi olla niitä elementtejä, mitä tältä joukkueelta odotan, Laurikainen vahvisti.

Hakan etsikkoaikaa oli toisen puoliajan ensimmäiset 20 minuuttia. TPS tuli hieman löysällä jalalla toisen puoliajan alkuun ja se oli kostautua. Forsman ja Haka-kärkien huono sihti estivät kuitenkin tasoituksen. Ja kun et käytä tilaisuuttasi, vastaisku tulee varmuudella. Vaihdosta peliin tullut Riku Sjöroos spurttasi vasenta laitaa, leikkasi ja antoi loistavan poikittaispassin oikealle Niklas Blomqvistille, joka latasi pallon maata pitkin aivan vasemman tolpan juureen 68. minuutin kohdalla. Siihen loppuikin Hakan pyristely ja Matej Hradecky pääsi nauttimaan maalista saman vasemman tolpan juureen ottelun 76. minuutilla

– Toiselle puoliajalle ei tultu ihan samalla jalalla kuin ensimmäiseen. Haka tuli vaarallisesti ja olisi voinut tasoittaa. Blomqvistin maalin jälkeen palattiin taas siihen ensimmäisen puoliajan pelaamiseen ja sen jälkeen tiesin, että tämä on meidän. Meidän täytyy katsoa 2. puoliajan alku uudestaan, koska siinä oli mukana hieman sitä alkukauden haparointia. Totta kai olen tyytyväinen kokonaisuuteen ja 3-0-voittoon Hakan tasoista joukkuetta vastaan, Laurikainen vielä summasi.

TPS:n parhaana palkittiin Juri Kinnunen, joka oli vajaata vuorokautta ennen ottelun alkua kuullut suru-uutisia perhepiiristä. Kinnunen halusi kuitenkin välttämättä pelata ja näytti, mikä hän on miehiään. Juri Kinnunen dominoi täydellisesti omaa vasenta kaistaansa ja pelasi muutenkin täysin virheettömän pelin.

TPS matkustaa ensi keskiviikkona Vantaan ISS Stadionille, jossa vastaan asettuu todellisessa kärkipään taistelussa PK-35.               

Lisää uutisia