TPS:n mainio kevätvire sai jatkoa – Haka kaatui Tehtaan kentällä

TPS voitti FC Hakan torstaina Tehtaan kentällä lukemin 0-1. Ottelun ainoa maali syntyi 30. minuutin kohdalla. TPS-toppari Juhani Pikkarainen keskitti ja Hakan Eero-Matti Auvinen puski pallon erittäin näyttävästi omaan maalin.

TPS:llä oli oiva paikka iskeä ratkaisu heti ottelun toisen puoliajan alussa. Ensin Elmo Heinosen tykitti pallon maaliristikkoon ja sen jälkeen Joakim Latonen pääsi ampumaan paluupalloon, mutta Haka-vahti Mika Hilander venyi pelivälineen eteen.

– Puhuttiin joukkueen kanssa ennen peliä, että pääasia edelleen on se, miten meidän oma pelimme toimii kokonaisuutena. Mutta toki nyt hiljalleen myös se lopputulos on tärkeä asia, onhan tämä kilpaurheilua. Haka painosti tänään ottelun lopun, mutta saatiin pidettyä nolla, eli puolustettiin erittäin hyvin. Haka on kuitenkin Veikkausliigajoukkue ja heillä oli tässä ottelussa vain yksi todella hyvä maalipaikka, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson arvioi.

– Haka-peli ei ollut meiltä pallollisena yhtä hyvää peliä kuin Maarianhaminassa, vaikka nyt voitimme. Haka prässäsi ylhäältä ja olimme varsinkin avausjaksolla liian hitaita. Myöskään puolenvaihdot eivät onnistuneet niin hyvin kuin viimeksi. Me ei saatu oikein palloja hallitusti Hakan linjan taakse, vaikka siellä olisi ollut tilaa ja myös mahdollisuuksia. Olen tyytyväinen, että saimme maalin, vaikka se nyt olikin oma maali. Meillä oli lisäksi 2-3 muutakin maalipakkaa. Pitää taas muistaa, että pelasimme vieraissa Veikkausliigajoukkuetta vastaan, Johansson alleviivasi.

– Kun Kalle Taimi ja Samuel Mahlamäki joutuivat jäämään pois, laitoin Severi Pöysän avaukseen. Hän kasvoi ottelun vanhetessa koko ajan, se on aina hyvä merkki. Rassella (Holma) oli jo alkulämmössä ongelmia, mutta hän halusi yrittää. Jouduin ottamaan hänet jo parinkymmenen minuutin kohdalla pois. Atte (Sihvonen) siirtyi toppariksi ja Alim (Moundi) pelasi kauden ensimmäisen pelinsä. Bamballa (Kalabatama) meni nilkka avausjakson lopussa. Toivotaan, että ei tapahtunut mitään vakavampaa ja näin uskommekin. Pidämme nyt pääsiäisviikonloppuna ansaittua vapaata, Johansson lupasi joukkueelleen.

TPS:n kokoonpano: Jere Koponen – Juhani Pikkarainen – Rasmus Holma (Alim Moundi 21.) – Samba Benga – Juri Kinnunen – Jesper Karlsson (Kajus Svanberg 88.) – Atte Sihvonen – Severi Pöysä – Joakim Latonen (Albijon Muzaci 62.) – Elmo Heinonen (Jasper Jalonen 62.) – Kabamba Kalabatama (Oskari Jakonen 41.)

Lisää uutisia