Aati Marttinen täydentää TPS:n maalivahtiosaston

TPS on tehnyt kauden 2022 kattavan pelaajasopimuksen maalivahti Aati Marttisen kanssa. 24-vuotias Marttinen siirtyy TPS:ään kasvattajaseurastaan FC Interistä, jossa pelasi 20 liigaottelua kausilla 2016–21. Marttinen täydentää TPS:n maalivahtiosastoa, jota tähdittää jo ennestään Ykkösen viime kauden parhaaksi maalivahdiksi valittu Jere Koponen.

– Sain joulukuussa mahdollisuuden harjoitella TPS:n kanssa. Silloin en vielä ajatellut asiaa sen enempää, mutta treenit olivat laadukkaita ja niissä oli vuodenaikaan nähden hyvin pelaajia mukana. Sain hyvän kuvan TPS:stä ja kun Seurakin oli kiinnostunut tekemään sopimuksen, intressit kohtasivat lopulta hyvin, Marttinen taustoittaa siirtoaan.

Marttinen suhtautuu positiivisesti kovaan kilpailutilanteeseensa viime vuosien ykkösvahti Koposen kanssa.

–Olemme ennenkin pelanneet samassa joukkueessa ja olemme hyviä kavereita, mutta lähden täysillä taistelemaan ykkösmaalivahdin paikasta. Se on selkeä henkilökohtainen tavoite tulevalle kaudelle. Joukkueen tavoite on tietenkin selvä. Minun silmissäni TPS on aina ollut liigajoukkue ja aiomme pitää huolta, että tämän kauden jälkeen se myös on sitä, Marttinen paaluttaa.

TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson on alusta lähtien toivonut kovaa kilpailutilannetta maalivahtiosastolle. Marttisen sopimus onkin hänelle erittäin positiivinen uutinen.

–Vahvana periaatteena on, että jokaiselle pelipaikalle on kova, positiivinen kilpailu. Maalivahdin tontti ei ole mikään poikkeus. Aati on harjoitellut meidän kanssa, minkä lisäksi maalivahtivalmentajamme Mikko Känkänen tunsi hänet ennestään. Saimme todella hyvät suositukset Aatista. Hän on myös erityyppinen vaihtoehto kuin Koponen. Aati on kookas ja rauhallinen sekä hyvä torjuja, Johansson kuvailee.

–Tuleviin cup-otteluihin lähdetään puhtaalta pöydältä ja sekä Aati että Koponen pelaavat. Meillä on nyt todella hyvä maalivahtikaksikko Ykköseen, Johansson kehuu.

Pelaajaprofiili: Aati Marttinen

Syntynyt: 26.12.1997 Turku
Kasvattajaseura: FC Inter
Pituus: 191 cm

Turussa syntynyt Marttinen on FC Interin kasvatti ja käynyt läpi Interin koko junioriputken. Miesten peleissä hän debytoi kaudella 2015, jolloin pelasi 13 ottelua Kakkosta lainapestillä Åbo IFK:n maalilla.

Debyytti Veikkausliigassa koitti huhtikuussa 2016, jolloin Marttinen torjui joukkueensa maalilla ottelussa IFK Mariehamnia vastaan. Saman kauden aikana liigaotteluita kertyi vielä kolme lisää. Kaudella 2017 Marttinen pelasi sekä kolme liigaottelua että viisi Kakkosen ottelua lainalla Peimari Unitedissa.

Lainamiehen tehtävät jatkuivat kaudella 2018, jolloin Marttinen vietti koko kauden Valkeakosken Hakan mukana Ykkösessä. Toiseksi korkeimmalla sarjaportaalla otteluita kertyi tilille 17. Viimeiset kolme kautta Marttinen on ollut koko ajan mukana Interin ykkösjoukkueen ringissä. Kaudella 2021 liigaotteluita kertyi kaksi.

Yhteensä vasenjalkainen Marttinen on pelannut 20 ottelua Veikkausliigaa, 17 ottelua Ykköstä ja 18 ottelua Kakkosta.

Lisää uutisia