TPS:n loppukiristä puuttuivat tehot – IFK Mariehamn voitti 1-0

TPS:n tukalaan sarjatilanteeseen ei tullut sunnuntaina helpotusta, kun kotijoukkue IFK Mariehamn pystyi painamaan 1-0-voiton Palloseurasta. TPS:n saldo Veikkausliigassa on yhdeksän pelatun ottelun jälkeen yksi voitto ja kahdeksan tappiota. Kolmella pisteellä irtoaa sarjataulukossa edelleen toiseksi viimeinen tila. TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson täytti sunnuntaina 45 vuotta, mutta joukkue ei pystynyt tarjoamaan sitä kaikkein mieluisinta lahjaa – eli pisteitä. TPS pääsi hyvin peliin mukaan toisella puoliajalla, mutta kovaa työntekoa ei palkittu edes pisteellä.

– IFK Mariehamnin pelissä näkyi hyvien tulosten mukanaan tuoma itseluottamus. He myös ansaitsivat tänään voittonsa, mutta myös meillä oli omat hetkemme tässä ottelussa, Johansson summasi.

– Olimme hyviä ensimmäisellä puoliajalla. Toisella puoliajalla emme päässeet yhtä hyvin eteenpäin, TPS aiheutti meille vaikeuksia. Meidän olisi pitänyt pystyä ratkaisemaan ennen loppua, jossa olimme vaikeuksissa, IFK-luotsi Lukas Syberyjski puolestaan totesi.

IFK Mariehamn – TPS alkoi tutuilla alun tunnusteluilla, mutta varsin pian kotijoukkue otti komennon kentällä. Vajaan kymmenen minuutin kohdalla Kalle Taimi keskitti ja Akseli Pelvas pääsi puskemaan, mutta pallo leijaili TPS-maalin yli.

Seuraavan tilanteen rakensi sitten vierasjoukkue TPS, ja erikoistilanteesta. Sami Rähmönen lähetti kulman vasemmalta ja Rasmus Holma nousi päineen erinomaisesti väliin, mutta maan kautta pompannut pallo löysi tiensä suoraan hyvin sijoittuneen Oskari Forsmanin syliin.

Vajaan kahdenkympin kohdalla IFK Mariehamn hyökkäsi erittäin vaarallisesti ja asialla olivat TPS:lle tutut pelaajat. Albion Ademi vapautti vasemmalla laidalla Riku Sjöroosin, joka teki hyvä harhautusliikkeet ja latasi. TPS-maalivahti Jere Koponen venyi kuitenkin erinomaisesti pallon eteen ja torjui tilanteen kulmaksi.

Hetkeä myöhemmin IFK kirmasi taas nopeasti TPS:n alueelle. Ademi yritti sijoitusta TPS-maalin oikeaan takakulmaan, mutta IFK:n Peter Makrillos löi päänsä väliin ja pallo suuntautui aivan väärään suuntaan. Seuraavassa tilanteessa Pelvas sai Kalle Taimin pitkän sivurajan parin pompun jälkeen haltuunsa, mutta kohtuullisen painava tykki painui vasemmalta Palloseuran maalin ohi.

Vajaan puolen tunnin kohdalla TPS:n laitapuolustaja Masahudu Alhassan murjoi vasemmalla laidalla IFK:n Makrilloksen ja seurauksena oli vapaapotku. Ruotsalaiskärki Gustaf Backaliden ampui hieman yllättäen suoraan, mutta pallo kiersi jälleen hieman TPS-maalin vasemmasta tolpasta ohi.

34. minuutin kohdalla IFK Mariehamnin paine tuotti tulosta. Ademi painoi vasenta laitaa, leikkasi keskelle ja antoi loistosyötön keskelle Makrillokselle, joka ampui vasurilla aivan maalin oikean tolpan juureen.

TPS sai vapaapotkun 38. minuutin kohdalla, mutta 16-vuotiaan Niklas Pyyhtiän kuti lähti hieman liian korkealle. TPS leipoi toisen paikan perään, kun Babacar Diop taisteli pallon päädystä ja antoi ovelan lyhyen syötön Pyyhtiälle, mutta hänen keskityksensä leijaili hieman pitkäksi.

Johansson teki tauolla kylmästi kolme vaihtoa ja kentälle juoksivat Oskari Jakonen, Mika Ääritalo ja debyytin raitapaidoissa tehnyt Santeri Haarala. Johansson teki myös varsin onnistuneita taktisia siirtoja toiselle puoliajalle.

IFK tuli sähäkästi myös toiselle puoliajalle, mutta pikkuhiljaa myös TPS sai juonen päästä kiinni. Tatu Varmanen teki hyvän nousun ylös ja pallo tavoitti Diopin. Peliväline kimposi loppujen lopuksi Ääritalon jalkaan, joka antoi vasurin puhua, mutta tuloksetta.

Reilun tunnin kohdalla IFK:lla oli loistava tilaisuus lyödä TPS:lle luu kurkkuun. Ademi antoi vasemmalta loistosyötön Pelvakselle, mutta Koponen liimasi tämän vaarallisen maalipyssyn vedon mestarillisesti.

75. minuutin kohdalla TPS iski todella nopeasti vastaan. Albijon Muzaci yritti vapauttaa Haaralan yksin läpi, mutta tilanne liputettiin niukasti paitsioksi. Jakonen pääsi tulittamaan hetkeä myöhemmin kulman jälkitilanteesta, mutta IFK-puolustus sai päitä väliin.

Ottelu lopussa Ääritalo teki pari hienoa riistoa ja TPS painoi muutenkin päälle. Haarala pääsi laukomaan kertaalleen ensin ja hieman myöhemmin hänelle tarjottiin paikkaa vapaapotkusta. Veto kilpistyi kuitenkin IFK:n muuriin.

TPS ajoi takaa, juoksi ja teki vimmatusti töitä varsinkin ottelun viimeiset 20 minuuttia, mutta se tärkein, eli palkinto, jäi jälleen saamatta.

TPS ei ole koskaan lähtenyt Turun derbyyn näin selkeästi altavastaajan asemasta. FC Inter lähtee ensi lauantaiseen paikalliskamppailuun koko sarjan keulapaikalta, kun taas TPS:n asema sarjataulukon toisessa päässä on varsin haastava.


Ottelukooste TPS jalkapallon YouTubessa: https://www.youtube.com/watch?v=X1mCqX2l1oc

Ottelukoosteen tarjoaa Siivouspalvelu Pro Duo.


TPS:n seuraava ottelu, Turun derby, pelataan Veritas Stadionilla lauantaina 22.8. klo 15.00 alkaen. TPS – FC Inter -ottelun liput Ticketmasterista: https://www.ticketmaster.fi/event/fc-tps-fc-inter-lippuja/271803

Ottelun yleinen infopaketti: https://fc.tps.fi/yleinen-infopaketti-la-22-8-tps-fc-inter-otteluun

Lisää uutisia