TPS:n liigakausi käyntiin karnevaalitunnelmissa

TPS otti Veikkausliigakauteen 2011 lentävän lähdön kaatamalla upeasti hallitsevan Suomen mestarijoukkueen HJK:n Veritas Stadionilla lukemin 2-0. Tätä harvinaista herkkua on saatu maistella Turussa viimeksi niinkin kauan sitten kuin kaudella 2003. Silloin raitapaidat kaatoivat suuren ja mahtavan Klubin Ville Haritun ainokaisella lukemin 1-0.

– Totta kai tämä oli hieno arvokas voitto. Kaikki jätkät pelasivat toisilleen ja taistelivat. Sarjaa on kuitenkin jäljellä vielä 32 kierrosta, TPS-luotsi Marko Rajamäki toppuutteli

TPS takoi molemmat maalinsa jo ottelun avausjaksolla. Ensin Niklas Tarvajärvi vapautti Njazi Kuqin vasemmalta laidalta läpi 31. minuutin kohdalla ja 28-vuotias TPS-piikki latasi pallon vuorenvarmasti alakulmaan. 39. minuutin kohdalla ottelulle leivottiin jo lopullista ratkaisua, kun Mika Ääritalo täräytti pallon HJK-puolustuksen kautta aivan yläputken alle. Ennen maaleja Petteri Pennanen väläytteli kertaalleen vihaista pyssyään.

– Kolme pistettä kotiyleisön edessä kauden avausottelussa HJK:ta vastaan ja myös oma maalitili auki. Ei kai kausi voi paljon paremmin käynnistyä, Ääritalo kiteytti kaiken oleellisen.

TPS pelasi äärimmäisen järkevän ottelun ja puolusti tunnontarkasti. Jokainen pelaaja taisteli palloista viimeiseen asti ja näyttääkin siltä, että myös joukkueen tuoreimmat tulokkaat ovat päässeet ryhmään sisään erinomaisesti. HJK hallitsi aivan ottelun alkua, mutta TPS pääsi kyytiin nopeasti mukaan.

– Ei HJK:ta vastaan voi lähetä pelaamaan liian avoimesti. Veikkaan, että aika moni muukin joukkue tässä sarjassa saa puolustaa lujaa, että pysyy Klubin kyydissä, Rajamäki muistutti reaaliteeteistä.

– Klubi hallitsi ekaa varttia, mutta avausjakson loppu meni mielestäni meille. Oli ihan selvää, että Klubi joutui toisella puoliajalla avamaan peliään ja yrittämään kavennusta kahden maalitappioasemassa, Rajamäki totesi perään.

Tosi asiassa TPS:llä ei ollut suurempaa hätää kahden maalin johtoasemassa missään vaiheessa. Klubin puurtaminen oli jotenkin hengettömän ja näennäisen näköistä. Klubi heitti toiselle puoliajalle kentälle itse Jari Litmasen, mutta aika hampaattoman kuvan hänkin jätti tänään itsestään. 

– Jos Berat Sadikin pusku olisi ennen TPS:n maaleja mennyt avopaikasta sisään, niin ottelu olisi voinut saada ihan eri luonteen, HJK-käskyttäjä Antti Muurinen jossitteli.

Olisi voinut saadakin, mutta HJK:n todelliset maalipaikat olivat Kupittaan hyväkuntoisella nurmella kuitenkin kortilla. TPS-puolustus tappeli joka pallosta Jarno Heinikankaan johdolla uhrautuvaisesti ja varsinkin keskialueelta oli melkein mahdotonta tulla läpi. Keskikentän työmiehet, Toni Kolehmainen ja Floribert N´Galula, raatoivat viimeisen sekuntiin asti. N´Galula pelasi parhaan matsinsa TPS-paidassa aika hyvään paikkaan. Myös Jarkko Hurmeesta on vielä paljon iloa Tepsille. Juho Lehtonenkin sai toivomansa liigadebyytin HJK:ta ja Jari Litmasta vastaan.

TPS:n kausi jatkuu ensi maanantaina VPS:n vieraana Vaasassa ja heti torstaina Jaro saapuu Pietarsaaresta Turkuun.

Lisää uutisia