TPS:n lauantain harjoituspeli tulee suorana – Mahlämäki joutuu jäämään kotiin

TPS kohtaa IFK Mariehamnin harjoitusottelussa lauantaina Maarianhaminassa. Ottelu alkaa Wiklöf Holding Arenalla 27.3. klo 17.00. TPS lähtee vuorokauden kestävälle reissulle Silja Linen kyydissä lauantaiaamuna. Turussa joukkue on takaisin jälleen sunnuntaiaamuna.

– Edessä on kauden ensimmäinen peli ulkona, kaikki odottavat, että päästään pelaamaan. Edellisestä pelistä, joka pelattiin Eerikkilässä Ilveksen reservejä vastaan, on vierähtänyt jo kolme viikkoa aikaa. Se on pitkä aika. Treenit ovat menneet erittäin hyvin, mutta onhan sen nyt ihan eri, kun päästä pelaamaan, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson tuulettaa.

Johanssonilla on kovat odotukset pelin suhteen, vaikka lopputulos onkin ihan sivuseikka. Hän tietää, että Veikkausliigaan valmistautuva IFK Mariehamn on jonkin verran Tepsiä edellä.

– Kolmen topparin linjalla on tarkoitus jatkaa eteenpäin. Harjoituksissa kaikki on toiminut, mutta pelikentällä liigajoukkuetta vastaan päästään mittaamaan oikeaa osaamistamme. Fokus on omassa pelissä ja me lähdemme ihan tosissaan haastamaan ja horjuttamaan kotijoukkuetta. IFK Mariehamn on varmasti vähän valmiimpi, Johansson arvelee

– Oma arvonsa on myös sillä, että päästään yhdessä joukkueena matkustamaan sekä valmistautumaan ottelutapahtumaan. Onhan tässä myös se tärkeä sosiaalinen puolensa, Johansson muistuttaa päälle.

TPS lähtee Maarianhaminaan varsin täydellä ryhmällä, mutta muutama kolhukin viikon varrella on tullut. Roope Pakkanen ja Onnipekka Pajula ovat poissa ja sairaslistalle liittyi myös Samuel Mahlamäki. 24-vuotias TPS-puolustaja loukkasi jalkansa harjoituksissa.

– Mahlamäki loukkasi treeneissä ja nyt sitten toivotaan, että vamma ei olisi paha. Tämä reissu jää nyt kuitenkin väliin ja Severi Pöysä lähtee paikkaamaan. Lisäksi Heinosen Elmolla on ollut kylki kipeä, hän on vältellyt kontaktia tällä viikolla. Hän ei todennäköisesti pelaa ollenkaan, mutta lähtee Ahvenanmaalle kuitenkin mukaan. Tilanteen mukaan mennään ja Elmo pelaa korkeintaan vähän lopusta. Jokke (Latonen) on ollut sotimassa ja hänen kanssaan otetaan myös rauhallisesti. Jalosen Japella on ihan pientä ongelmaa selän kanssa, näiden nuorten kanssa otetaan aina vähän varovaisesti, Johansson listaa.

TPS:n avaus Maarianhaminassa: Jere Koponen – Juhani Pikkarainen – Rasmus Holma – Samba Benga – Juri Kinnunen – Atte Sihvonen – Jesper Karlsson – Kalle Taimi – Oskari Jakonen – Santeri Pohjolainen – Albijon Muzaci
Vaihtopelaajat: Ville Seppä, Alim Moundi, Joakim Latonen, Jasper Jalonen, Bamba Kalabatama, Elmo Heinonen ja Severi Pöysä.

Ålandstidningen näyttää ottelun suorana lähetyksenä: https://www.alandstidningen.ax/sport/fotboll/se-ifk-mariehamn-tps-har

Lisää uutisia