TPS:n kokoonpanohaasteet jatkuvat

TPS:n Veikkausliigajoukkue on ajautunut pahaan pulaan loukkaantumisten vuoksi, sillä lähes puolet kauden 2013 alkuperäisestä kokoonpanosta on sivussa, tavalla tai toisella. Keskikenttäpelaaja Santeri Mäkinen ja laitahyökkääjä Dennis Okaru ovat puuttuneet joukkueen vahvuudesta käytännössä koko kauden. Keskikentän ankkuripelaaja Duarte Tammilehto ehti pelata TPS-paidassa kokonaista neljä liigaottelua ennen kuin joutui siirtymään sivuun loppukaudeksi.

TPS-pelaajien huono onni jatkui heinäkuun alussa, kun keskikentän lupaus Matej Hradecky joutui siirtymään syrjään.

– Matejn kausi on valitettavasti ohitse. Europeleissä tullut polvivamma paranee  hyvin – onneksi – pelkän tiukan kuntoutuksen avulla. Leikkausta ei tarvita, eikä eturistiside ole revennyt. Matej on kuntouttanut polveaan erinomaisen ahkerasti, TPS-joukkueen lääkäri professori Olli J. Heinonen kertoo Mehiläisen Liikuntaklinikalta.

Myös Kennedy Eriban kausi katkesi elokuun alkupäivinä FC Lahtea vastaan, kuten tiedotettiin viikko sitten. Lisäksi neljä muuta TPS-pelaajaa on tällä hetkellä poissa eri vammoista johtuen.

– Joukkue on kokenut kovia terveysrintamalla. Usea pelaaja on valitettavasti loppukauden poissa. Onneksi kuitenkin odotamme, että saamme pian hyvin kuntoutuneita ja kuntoutettuja pelaajia takaisin tositoimiin, Heinonen selvittää.

– Juho Lähde kärsii jalkapalloilijalle tyypillisestä nivusvaivasta. Mitään isompaa ongelmaa ei ole, joten kuntoutus tekee tehtävänsä. Juho lienee tositoimissa muutaman viikon kuluessa.

– Maalivahti Henrik Moisanderilla on torjuntatilanteessa tullut yläraajavamma, joka ei ole vielä täysin kunnossa. Tässäkin vaivassa kuntoutus on ratkaisevassa roolissa. Uskon, että Henkka on muutaman viikon kuluttua torjuntakunnossa.

– Mikko Hyyrynen toipuu hyvää vauhtia reiteen tulleesta iskuvammasta ja sen aiheuttamasta ”puujalasta”. Toivomme, että hän on pian mukana taas pelissä, Heinonen avaa.

Lähellä paluuta on myös Suomen viime vuoden parhaaksi poikapelaajaksi valittu puolustaja Aleksi Ojanperä, jota on kuntoutettu niin ikään Turun Mehiläisen Liikuntaklinikalla.

– Olemme tyytyväisiä siihen, että olemme tällä kaudella pystyneet näyttämään ja käyttämään Liikuntaklinikkamme osaamista, vaikka näytön paikkoja onkin kieltämättä tullut enemmän kuin lääkäri määrää, toteaa TPS:n pitkäaikaisen terveydenhuoltokumppanin Turun Mehiläisen yksikönjohtaja Juha Hämäläinen.

Lisää uutisia