TPS:n kauden päätösjuhlassa palkittiin joukkueen parhaita

Perinteisesti kauden päätösgaalassa jaetut TPS:n arvostetut liigajoukkueen palkinnot jaettiin poikkeuksellisesti jo lauantaina kauden päätösjuhlassa. Päätösgaalahan jää tänä vuonna väliin koko seuran 90-vuotisjuhlien myötä.

TPS-kannattajien kunniapalkinto luovutetaan kannattajien keskenään tekemän äänestyksen perusteella. Palkinnon pokkasi toista vuotta peräkkäin Juho Lähde 40 % äänistä. Toiseksi äänestyksessä tuli Mikko Hyyrynen 17 % äänistä ja jaetulle kolmannelle siljalle tulivat Henrik Moisander ja Dennis Okaru kymmenen prosentin äänisaaliilla.

Lehdistön vuoden pelaajan valitsevat turkulaiset urheilutoimittajat. Ehdolla palkinnon saajiksi olivat Henrik Moisander, Aleksi Ristola ja Toni Kolehmainen. Lehdistön näkemys vuoden parhaasta TPS-pelaajasta oli maalivahti Henkka Moisander.

Vuoden lupaavimman pelaajan palkinto on jaettu vuodesta 1994 nuorelle pelaajalle, joka on nostanut kauden aikana eniten tasoaan ja osoittanut omaavansa suurimman potentiaalin. Ehdolla olivat Juho Lehtonen, Aleksi Ristola ja Ville Starck. Palkinnon voitti Aleksi Ristola.

Herrasmiespelaaja on ns. joukkueenjohtajan ihannepelaaja, joka edustaa seuraa aina tyylikkäästi sekä kentällä että sen ulkopuolella. Ehdolla herrasmiehiksi olivat Jani Tanska, Jarkko Hurme ja Mikko Hyyrynen. Herrasmiespelaajaksi valittiin Mikko Hyyrynen.

Tehopelaaja on nimensä mukaisesti joukkueen tehokkain pelaaja ja myös tämä palkinto on jaettu vuodesta 1994 lähtien. Tehokkaimmat kolme olivat Petteri Pennanen, Dennis Okaru ja Aleksi Ristola, joista palkinnon pokkasi Okaru.

Most valuable player, eli joukkueen arvokkain pelaaja, on seuran ja yhteistyökumppaneiden näkemys kauden parhaasta pelaajasta. Ehdolla olivat Dennis Okaru, Jarkko Hurme ja Petteri Pennanen. Voittajaksi selviytyi Pennanen.

Joukkueen parhaan maalintekijän palkinnon voitti tänä vuonna Aleksi Ristola, 11 maalilla.

Kaikkein arvostetuin palkinto, TPS:n vuoden pelaaja, on myös jaettu jo vuodesta 1994 lähtien. Vuoden pelaajan äänestää TPS-joukkue keskuudestaan. Jokainen pelaaja antaa kolme ääntä parhaimmalle, kaksi ääntä toiseksi parhaimmalle ja pisteen omasta mielestään kolmanneksi parhaimmalle pelaajalle. Vuoden pelaajaksi TPS-joukkue valitsi Henrik Moisanderin 39 äänellä. Toiseksi parhaimmaksi nousi Dennis Okaru 27 äänellä ja kolmanneksi parhaaksi Petteri Pennanen 22 äänellä.

Kauden päätöstilaisuudessa jaettiin myös arvostettu Sydän Pelissä -palkinto, joka ojennetaan henkilölle, joka on on toiminut TPS:n arvojen mukaisesti ja omalla positiivisella tavallaan tunnustanut TPS:n mustavalkoisia värejä. Palkinnon sai Tuomas Sonck raikuvien aplodien saattelemana.

Lisää uutisia