TPS:n kapteenisto kaudelle 2022 on valittu – Rasmus Holma jatkaa kapteenina

Miesten Ykkösessä pelaavan Turun Palloseuran kapteenina kaudella 2022 toimii Rasmus Holma. Kapteenistoon kuuluvat Holman lisäksi Kasper Hämäläinen, Jere Koponen ja Anthony Annan.

Päävalmentaja Jonatan Johanssonin mukaan Holma oli selvä valinta jatkamaan kapteenina.

– ”Rasse” on ollut loistava kapteeni minun aikanani. Hän käyttäytyy esimerkillisesti kentällä ja sen ulkopuolella. Rasse pitää hyvin kuria kopissa. Hänellä on TPS-sydän.

Holmalle alkava kausi on jo kahdeksas TPS-paidassa. Kahdeksan kertaa jalkapallon Suomen mestaruuden voittaneen satavuotiaaan seuran kapteenina toimiminen on kunniatehtävä, jota hän arvostaa suuresti.

– On todella iso kunnia saada toimia perinteikkään Turun Palloseuran kapteenina satavuotisjuhlakaudella. Sen muistan varmasti koko loppuelämäni, Holma miettii.

Kapteenina Holma pyrkii johtamaan esimerkillä.

– Uskon siihen, että kun itse näyttää esimerkkiä, niin pystyy vaatimaan samaa kaikilta muilta. Annan aina kaikkeni, oli kyse sitten pelistä, treeneistä tai ihan mistä tahansa. Hoidan asiat niin hyvin kuin pystyn.

Maalivahti Jere Koponen kuului joukkueen kapteenistoon jo viime kaudella ja toimi useammassa pelissä kapteenina, kun Holma oli sivussa.

– Jere on erittäin ihmisläheinen persoona. Lisäksi hän näkee maalivahtina jotkin asiat eri tavalla kentällä, Johansson sanoo.

TPS:n kapteenistossa on Ykkösen tasolle todella paljon maajoukkuekokemusta, peräti 127 A-maaottelun verran. Maaotteluista 63 on kirjannut tililleen Huuhkaja-paidassa keskikenttäpelaaja Kasper Hämäläinen.

– ”Kappe” on kapteeni kentällä huolimatta siitä, onko hänellä nauha käsivarressaan vai ei. Hän on erittäin hyvä esimerkki nuorille pelaajille. Sekä minun että pelaajien on helppo puhua Hämäläisen kanssa mistä tahansa, Johansson kertoo.

Kapteeniston täydentävä Anthony Annan on pelannut Ghanan maajoukkueessa 64 maaottelua. Annan pelasi vuoden 2010 jalkapallon MM-lopputurnauksessa Etelä-Afrikassa täydet minuutit kaikissa Ghanan viidessä ottelussa.

– Anthony on hyvä lisä kapteenistoomme. Hän on erittäin kokenut pelaaja, minkä lisäksi hän puhuu useampaa eri kieltä. Hän on johtajatyyppi kentällä ja ohjaa peliä hyvin, Johansson sanoo.


TPS:n kauden ensimmäinen kotipeli jalkapallon Ykkösessä pelataan lauantaina 23. huhtikuuta. Kausikortit ovat nyt myynnissä: https://www.tiketti.fi/fc-tps-kausikortti-2022-veritas-stadion-turku-lippuja/78624?b=1

Lisää uutisia