TPS:n Juhani Pikkarainen siirtyy FC Red Bull Salzburgiin

TPS:n B-poikien joukkueen puolustaja Juhani Pikkarainen siirtyy heinäkuun lopussa itävaltalaisen FC Red Bull Salzburgin akatemiaan. Vuoden 1998 ikäluokkaa oleva Pikkarainen siirtyy Itävaltaan 3+2 –vuotisella sopimuksella.

16-vuotias Pikkarainen pelasi maaliskuussa elämänsä ensimmäisen maaottelun Suomen paidassa Unkarissa. Kyseessä oli U17-ikäluokan maajoukkue, jossa Pikkarainen herätti Salzburgin kykyjenetsijöiden mielenkiinnon heti.

-Olihan se aika hieno yllätys, kun pelasin Unkarissa kuitenkin vasta ensimmäisen maaotteluni. Päämääränäni on nousta sitten aikanaan Salzburgin ykkösjengiin, se on se päätavoite. Nyt ei ole vielä mitään kiirettä, ja saan kehittää rauhassa myös fyysistä puoltani. Reservit ja akatemia treenaavat samassa paikassa ja akatemian pelaajat tulevat pääasiassa Itävallasta, mutta myös muista lähiseudun maista, kuten Saksasta, Puolasta, Unkarista ja Kroatiasta. Seura informoi etukäteen tarkkaan omista toimintatavoistaan ja rakenteestaan, ammattimaista toimintaa, Pikkarainen painottaa.

Red Bull Salzburg vaatii nuorilta pelaajiltaan, että myös kouluasiat hoidetaan kunnialla. Pikkarainen aikookin käydä aloittamansa lukion loppuun asti.

-Siellä suorastaan vaaditaan, että myös koulu hoidetaan. Pystyn suorittamaan suomalaisen lukion netin kautta. Salzburgin kaupunki ei ole vielä tietenkään tuttu, mutta saksan kieli minun pitää ainakin opetella, Pikkarainen tietää. 

Tiedotustilaisuus TPS TV:ssä:
http://tpstv.fi/tps-laajentaa-alueellista-junioritoimintaansa-turussa/

Lisää uutisia