TPS:n Jere Koponen valittiin Ykkösen kesäkuun kuukauden pelaajaksi

Ykkösen pelaajat ovat äänestäneet Turun Palloseuran maalivahti Jere Koposen sarjan kesäkuun parhaaksi pelaajaksi. Koponen torjui kesäkuussa kaikissa Tepsin neljässä ottelussa. Tuloksena oli kolme nollapeliä ja kolme voittoa.

Neljättä kautta Tepsiä edustava Koponen valittiin viime vuonna Ykkösen parhaaksi maalivahdiksi, ja veräjänvartija on jatkanut tällä kaudella samaa rataa.

– Mukavaa, että valinta osui omalle kohdalleni – se olisi mielestäni voinut osua kenelle tahansa Tepsistä, sillä olemme pelanneet joukkueena todella hyvin. Kuukauden pelaajaksi äänestetään usein hyökkääjiä, ja on hienoa, että puolustuspään pelaajille annetaan myös tunnustusta, Koponen kiittelee.

TPS:llä on tällä kaudella erittäin laadukas maalivahtikaksikko, sillä sekä Koposella että Aati Marttisella on kummallakin kokemusta Veikkausliigasta. Koposen mukaan kova kilpailutilanne on puskenut veskarikollegoita eteenpäin.

– Meillä on treeneissä aina hyvä meno, ja yhteistyömme toimii loistavasti. Olemme Aatin kanssa vähän erityylisiä maalivahteja, joten olemme pystyneet oppimaan toisiltamme paljon uutta. Se, kumpi pelaa, saa toiselta täyden tuen, Koponen sanoo.

– Meillä on ylipäätään todella hyvä joukkuehenki. Se on tärkeää menestyksen kannalta – kuten myös se, että meillä on sopiva yhdistelmä kokeneita sekä nuoria pelaajia. Esimerkiksi Roope Pakkanen ja Jasper Jalonen ovat tulleet mukaan ryminällä, ja he ovat saaneet oikeanlaista tukea kokeneemmilta pelaajilta.

Kesäkuu alkoi Tepsin osalta 2–0-kotivoitolla PK-35:stä. Kesäkuun odotettu kohokohta oli Turun Palloseuran satavuotisjuhlaottelu Kokkolan Pallo-Veikkoja vastaan. TPS järjesti melkoiset maalijuhlat ja murskasi KPV:n lukemin 5–0. Satavuotiasta Tepsiä kipparoi juhlapelissä maalivahti Koponen, joka piti oman veräjänsä koskemattomana ja kruunasi hienon iltansa syöttämällä Olli Jakosen 5–0-maalin ottelun lisäajalla.

– Synttärimatsi oli upea kokemus. Oli hienoa, että pystyimme antamaan kotiyleisölle komean juhlaottelun – ketsuppipullomme aukesi sopivassa paikassa. Lehtereillä oli suuria seuralegendoja, ja puhuimme jo ennen ottelua siitä, että haluamme tehdä heidät ylpeiksi, Koponen kertoo.

– Pelin jälkeen järjestettiin Kim Suomisen muistokonsertti, jossa pääsimme tapaamaan seuraihmisiä. Oli mukavaa päästä tutustumaan heihin myös kentän ulkopuolella. Päivä oli kokonaisuudessaan todella onnistunut.

Kuukauden kenties parhaan ottelunsa Koponen pelasi viime viikolla, kun sarjakärki TPS kukisti sarjakakkosen Gnistanin Helsingissä pelatussa Ykkösen kärkikamppailussa. Pelin ainoaksi jäänyt Tepsin voittomaali sai alkunsa Koposen pitkästä avauksesta. Koponen teki ottelussa pari todellista paraatipelastusta ja turvasi torjunnoillaan tärkeät sarjapisteet turkulaisille. Koponen myöntää näyttävien koppien kasvattavan itseluottamusta, mutta muistuttaa, että maalivahdilla on paljon muitakin tehtäviä.

– Torjuminen on maalivahdin näkyvin tehtävä, ja Gnistania vastaan torjuntatöitä tuli enemmän kuin muissa peleissä. Pelejä on vaikea verrata keskenään – muissa otteluissa olen ehkä ollut enemmän mukana pelin organisoinnissa ja avaamisessa, kun olemme olleet selkeämmin se hallitseva osapuoli.

TPS pääsi juhannuksen viettoon sarjakärjessä. Joukkueella on hyvät lähtökohdat runkosarjan toiselle puolikkaalle. Vaikka alkukaudessa on ollut paljon hyvää, Koponen näkee, että Tepsillä on vielä petrattavaa esimerkiksi johtoasemassa pelaamisessa.

– Meillä on monesti ollut mahdollisuuksia tehdä lisäosumia, kun johdamme yhdellä maalilla. KPV:tä vastaan onnistuimme luomaan turvallisen johdon jo avausjaksolla, mutta esimerkiksi Mikkelissä päästimme loppuhetkien maalin ja koimme pistemenetyksen. Kun saamme kasvatettua johtoa hyvissä ajoin, pelistämme tulee huomattavasti vapautuneempaa, Koponen tuumaa.

Ykköstä on pelattu nyt kolme kuukautta, ja kahdesti kuukauden parhaaksi pelaajaksi on valittu TPS:n pelaaja. Aiemmin keväällä TPS-hyökkääjä Simo Roiha valittiin Ykkösen huhtikuun parhaaksi pelaajaksi.


TPS pelaa seuraavan kotiottelunsa maanantaina 4.7. klo 18.30, kun Veritas Stadionille saapuu vieraaksi KTP. Tervetuloa kannustamaan Jereä ja muita mustavalkoisia!

Lisää uutisia