TPS:n Eerikkilän leirille mukava päätös – Jalosen maalitili auki

TPS sai Eerikkilän leirinsä perjantaina päätökseen mukavissa merkeissä. Vaikka FC Lahti -ottelu peruuntuikin, sai Palloseuran leiri apuja Tampereelta, kun Ilves/2 saapui pikahälytyksellä Eerikkilään. Myös TPS:n peli sujui ihan mukavissa merkeissä, sillä Ilves/2 kaatui lopulta 3-1-lukemin.

– Saatiin hieno päätös todella hyvälle ja onnistuneelle leirille. Olen tyytyväinen oikeastaan kaikkiin asioihin, mitä Eerikkilä tarjosi. Isot kiitokset Eerikkilän lisäksi myös Ilvekselle, että joukkue pääsi näin lyhyellä varoajalla tulemaan. Ilves/2 on hyvin organisoitu ja laadukas joukkue, jossa on myös nuorten maajoukkuepelaajia, TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson muistutti.

Johansson piti perjantain harjoitusottelua äärimmäisen tärkeänä ja TPS-valmennus pääsikin kokeilemaan ottelussa uudelleen muotoiltua puolustuslinjaa.

– Päästiin kokeilemaan kolmen topparin linjaa, se toimi ajoittain erittäin hyvin. Rasse (Holma) aloitti keskellä, Jussi (Pikkarainen) vasemmalla ja Kalle (Taimi) oikealla. Kokeilimme myös Oskua (Jakonen) oikeana wing-backina ja Juria (Kinnunen) vasemmalla samassa roolissa, Johansson paljasti.

– Ottelun alku oli vähän hakemista uusissa rooleissa, mutta pystyttiin tekemään lopulta kolme maalia. Ilves meni puolen tunnin kohdalla johtoon. He iskivät hienosti vastaan ja maali tuli mahtavasta volleystä. Sen jälkeen mekin saatiin peliä käyntiin ja Jokke (Latonen) tasoitti hyvän prässin jälkeen pian perään. Bamballa (Kalabatama) oli pari paikkaa ja hän teki ennen taukoa 2-1.

Johanssonin mukaan TPS pelasi erittäin tasapainoisesti toisen puoliajan ensimmäiset puoli tuntia. Sen jälkeen Ilveskin sai juonen päästä kiinni, kun se yritti tasoittaa ottelua. TPS:n Jasper Jalonen iski kuitenkin vielä ottelun ratkaisseen 3-1-osuman 87. minuutin kohdalla.

– Tauolla tehtiin vaihtoja ja muutettiin keskikentän koostumusta. Varsinkin alku oli hyvä ja peli pysyi erinomaisesti koossa. Pidettiin hyvin palloa ja pelissä oli tiettyä rauhallisuutta. Toisella puoliajalla Jokke ja Jappe (Jalonen) pelasivat kymppipaikalla. Jappe teki ensimmäisen maalinsa edustuksessa hienosti rakennetun hyökkäyksen päätteeksi. Puhuin joukkueelle leirin jälkeen ja totesin, että yleensä aina joku asia menee leirillä ainakin vähän pieleen, mutta nyt tuntuu, että kaikki onnistui, kun saatiin kuitenkin vielä tämä peli leirin päätteeksi, Johansson kiitteli.

Lisää uutisia