TPS:n C-juniorit pelasivat loistavan Tanskan turnauksen

TPS C-juniorit osallistuivat kansainväliseen EfB Elite Cup -kutsuturnaukseen Tanskan Esbjergissä. TPS lähti matkaan kahdella joukkueella, jotka oli koottu C14- ja C15-junioreiden joukkueista. Tepsin pojat osallistuivat turnauksessa U14- ja U15-sarjoihin. Turnauksessa oli mukana Pohjoismaiden parhaita akatemiajoukkueita sekä joukkueita myös Hollannista, Slovakiasta ja Latviasta.

U14-joukkueiden sarjassa TPS pääsi samaan alkulohkoon tanskalaisten Viborgin ja B93:n sekä norjalaisen Stabaekin kanssa. TPS aloitti turnauksen hienosti ja löi heti kättelyssä fyysisesti vahvan Viborgin lukemin 2-1. Joukkueen itseluottamus lisääntyi tietysti avausvoitosta ja sen jälkeen kaatui B93 puhtaasti 3-0 ja päätteeksi vielä Stabaek 4-3. Lohkovoitto siivitti TPS:n välieriin turnauksen järjestäjäjoukkue Esbjergiä vastaan. TPS:n lento jatkui ja joukkue kampesi Esbjergin nurin jatkoajalla 2-1 ja eteni sensaatiomaisesti finaaliin.

Finaalissa vastaan asettui tanskalainen Vejle B. TPS vei tätäkin ottelua, mutta Vejle pääsi rokottamaan viisi minuuttia ennen loppua. TPS:n usko kuitenkin säilyi ja Niklas Harittu latasi Palloseuran tasoihin dramaattisesti viimeisellä minuutilla. Jatkoaikaa ehdittiin pelata vain pari minuuttia, kun Haritun keskitys löysi maalin edestä Jussi Penttisen, joka puski pallon varmasti verkkoon. TPS voitti näin koko U14-ikäluokan turnauksen kultaisella maalilla.

TPS pelasi U15-ikäluokssa puolestaan samassa alkulohkossa tanskalaisen Randers Frejan, ruotsalaisen Brommapojkarnan ja norjalaisen Vålerengan kanssa. TPS aloitti turnauksen erittäin vahvaa Randers Frejaa vastaan ja joutui taipumaan 0-3-tappioon. Seuraavissa otteluissa TPS:n peli-ilme olikin sitten jo aivan toista luokkaa. Ensin TPS murskasi Brommapojkarnan peräti 8-0 sen jälkeen kaatui Vålerenga 3-1. Lohkon kakkossija toi vastaan sijoitusottelussa FC Twenten Hollannista ja TPS väänsi maukkaan 3-2 voiton.

– Tuloksellisesti turnaus meni jopa odotettua paremmin, mutta tärkeimpänä kotiin tuomisena on silti usko ja todiste siitä, että TPS:n junioritoiminta on oikeilla urilla. Pelien lisäksi reissuilla opitaan myös asioita kentän ulkopuolelta. Pelikaverit tulevat entistä tutummaksi, kun istutaan 15 tuntia bussissa ja asutaan samoissa huoneissa viikon verran. Tavoitteena oli saada hyviä kansainvälisiä otteluita ikäluokkien parhaille pelaajille ja siinä todellakin onnistuttiin. Nämä olivat upeita kokemuksia pojille. Nämä ovat hienoja poikia, niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin. Tästä on hienoa jatkaa taas matkaa eteenpäin, TPS C14-ikäluokan vastuuvalmentaja Jussi Harittu hehkutti, ja täysin aiheesta.

Lisää uutisia