TPS:n apuvalmentaja Jon Daly palaa kotimaahansa

TPS:n apuvalmentaja Jon Daly palaa takaisin kotimaahansa eikä jatka tehtävässään Jonatan Johanssonin valmennustiimissä. Irlantilainen lähtee TPS:stä ennen kaikkea perhesyiden takia.

– Nautin viime kaudesta todella paljon. Niin pelaajana kuin valmentajana olen aina halunnut tehdä töitä ulkomailla ja olen kiitollinen, että sain TPS:ssä mahdollisuuden siihen. Oli pettymys, ettemme nousseet viime kauden päätteeksi liigaan, mutta kokemuksena tämä oli todella nautinnollinen, Daly kertoo.

– Olin kuitenkin samalla lähes vuoden erossa perheestäni lukuun ottamatta heinäkuuta, jolloin he kävivät Suomessa. Oikeastaan vasta kun menin kauden jälkeen kotiin, ymmärsin, kuinka vaikeaa se oli loppujen lopuksi ollut. Kukaan ei vieläkään tiedä, milloin pandemia helpottaa. Ajatus vaimoni ja lasteni asettamisesta samaan tilanteeseen toiseksi vuodeksi tuntui raskaalta. Kun samalla sain työmahdollisuuden lähempänä kotia, tein hankalan mutta tähän tilanteeseen sopivan päätöksen.

– En halunnut viivyttää tätä ratkaisua ja ajaa Seuraa tilanteeseen, jossa päätänkin lopulta lähteä myöhemmin kun uuden kauden valmistelut ovat jo pitkällä. Halusin tehdä ratkaisun ajoissa, jotta TPS:lle jää riittävästi aikaa sopivan korvaajan etsimiseen, Daly painottaa.

– TPS:ää en voi kiittää tarpeeksi. Koko valmennustiimi, toimiston väki ja kaikki Seuran ympärillä olevat ihmiset ovat osoittaneet koko ajan valtavasti tukea. Jätän TPS:n raskain mielin, mutta täynnä hyviä muistoja. Uskon myös, että ensi vuonna joukkue saavuttaa sen tavoitteen, johon emme vielä tänä vuonna pystyneet. TPS tulee aina olemaan suosikkijoukkueeni Suomessa, Daly päättää.

Myös päävalmentaja Jonatan Johansson kiittää työpariaan yhteisestä ajasta TPS:ssä.

– Jon on loistava valmentaja, joten en ole yllättynyt, että hänelle aukeaa uusia mahdollisuuksia. Tässä perhetilanteessa hänen ratkaisunsa on täysin ymmärrettävä ja tuen päätöstä täysin, vaikka olisinkin tietysti mielelläni pitänyt Jonin täällä edelleen, Johansson korostaa.

Urheilujohtaja Mika Laurikainen painottaa, ettei Dalyn lähtö sekoita joukkueen valmistautumista tulevaan kauteen.

– Uuden apuvalmentajan kartoitus on hyvässä vauhdissa ja olemme tammikuussa valmiita, kun harjoitukset joulutauon jälkeen jatkuvat. Joukkue on jo saanut vedettyä loppuvuoteen hyvän harjoitusjakson Joninkin avustuksella ja mitään varsinaista hätää ei ole. Jonin ratkaisu on täysin ymmärrettävä. Haluan toivottaa hänelle kaikkea hyvää jatkoon, Laurikainen tiivistää.

TPS kiittää Jon Dalya yhteisestä ajasta ja toivottaa hänelle onnea ja menestystä tulevaisuuteen!

Lisää uutisia