TPS:n 2-0-johto suli tappion makuiseksi tasapeliksi

TPS hävisi MYPA:lle Myllykoskella 3-1 päivälleen kaksi kuukautta sitten, mutta sen jälkeen raitapaitojen meno on ollut kaikin puolin vakuuttavaa. TPS:n saldo on ollut juhannuksen jälkeen seitsemän puhdasta voittoa ja ajanjakson ainoa tahra tuli 2-3-kotitappiosta Hakalle. Sattumaa tai ei, mutta TPS pelasi maanantaina huonoimman ottelunsa Jalkapallon Ykkösessä kahteen kuukauteen ja jälleen vastustajana oli MYPA.

TPS:n Alim Moundi vei joukkueensa 1-0-johtoon juuri ennen taukoa. Molemmat joukkueet olivat sitä ennen ehtineet kilautella muun muassa maalitolppia kertaalleen. TPS tuli sähköisesti myös toisen puoliajan alkuun ja positiivinen energia kulmoinoitui Eliécer Espinosan tyylikkääseen alanurkkasijoitukseen ottelun 48. minuutilla.

MYPA ei kuitenkaan kuvia kumarrelut, eikä sarjataulukossa ylempänä olevaa TPS:ää kunnioittanut, vaan rynni maalin päähän 59. minuutin kohdalla. Jussi-Pekka Rämä paineli keskeltä läpi ja nosti pallon TPS:n verkkoon.

TPS:llä oli myöhemmin loistava paikka mennä taas uudestaan kahden maalin johtoon. Jonni Peräaho katkaisi hienosti MYPA:n hyökkäyksen rakentelun ja vapautti Mika Ääritalon läpiajoon. Kokenut Ääritalo löi liinat kiinni vähän ennen MYPA:n maalia syöttäen pallon hienosti takaviistoon Oskari Jakoselle, joka ei epäröinyt, vaan iski pallon verkkoon. Jostain kumman syystä TPS:n 3-1-maali liputettiin kuitenkin paitsioksi.

Sitten kävi, kuten niin usein käy. Kun TPS:n maali hylättiin, eikä kotijoukkue saanut palloa enää vieraiden verkkoon uudestaan, iski MYPA. Rämä nousi vierasjoukkueen sankariksi ja puski pallon Tepsin verkkoon 89. minuutin kohdalla. Kaiken kukkuraksi MYPA:lla oli saumat iskeä vielä voittomaalikin päälle, mutta se jäi onneksi syntymättä. Sarjajumboksi edelleen jäänyt MYPA katkaisi Turussa näin kuuden matsin mittaisen tappioputkensa.

– Tosi hyvin toteutettiin tänään pelisuunnitelmaa ja noustiin takaa. Kun saatiin kavennettua tilanteeksi 2-1, uskottiin, että saadaan vähintään yksi paikka vielä tasoitukseen. Suhteellisen tyytyväinen kai voi olla, mutta olisi sen kolmannen voinut vielä lopussa tehdä, Rämä hieman jopa harmitteli.

TPS-ikoni Sami Rähmönen pelasi maanantaina 350:n sarjaottelun seuransa paidassa. TPS-kippari sai ennen matsin alkua muiston hienosta ja kunnioitettavasta ottelumäärästään monivuotiselta pelikaveriltaan, Kasper Hämäläiseltä sekä tämän pieneltä pojalta. Hämäläinen itse lähti Tepsistä maailmalle hieman vajaa kymmenen vuotta sitten. TPS-kippari kuului tuttuun tapaan jälleen joukkueensa parhaimmistoon.

– Sen 2-0-tilanteen jälkeen vähän kontrolli katosi, eikä saatu viimeisen 20 minuutin aikana varmaan kahta syöttöä peräkkäin omille. Ei voi olla tyytyväinen. En usko kuitenkaan, että johtoaseman menettäminen sinänsä asenteesta oli kiinni. Jotain siinä vaan tapahtui, en osaa tarkkaan vielä sanoa. Onhan tämä peiliin katsomisen paikka, Rähmönen summasi kylmän rauhallisesti pelin jälkeen.

MYPA:n päävalmentaja Jukka Karjalainen oli kaiken kaikkiaan tyytyväinen kauden 2019 TPS-saldoon, joka toi kaikenlaisia merkkejä, eli voiton, tappion ja tasapelin. Karjalainen korosti, että maanantain tasapelipisteen arvo oli hänen joukkueelleen paljon suurempi kuin lopulta se itse piste.

– TPS on yksi sarjan suurimpia suosikkeja ja kilpailemme aika eri resursseilla, joten tyytyväinen pitää olla kokonaisuuteen. Mutta jos mennään nyt tähän otteluun, niin aivan älyttömän tärkeä piste. Sarjakakkoselta haetaan vierailta piste ja noustaan siihen 2-0-tappioasemasta, niin sitä ei tee välttämättä edes sarjaykkönen täällä, Karjalainen muistutti.

– Meillä oli alla kuusi tappiota ja ollaan tuskailtu erityisesti maalinteon kanssa. Tämä oli henkisesti meille paljon isompi piste, kun moni ymmärtääkään, hän vielä korosti.

TPS-luotsi Tommi Pikkarainen oli todella pettynyt mies ottelun jälkeen. Erityisesti hän manasi joukkueensa puolustuspeliä sekä paitsioksi liputettua toisen puoliajan maalia.

– Olen äärimmäisen pettynyt, vain ensimmäiset 10 minuuttia oli hyvää. Hyökkättiin ensimmäinen kymppi niin kuin olisin halunnut pelattavan koko pelin. Puolustaminen oli koko ottelun ajan heikkoa. Koko viikon ykkösasia oli se, että meidän pitää olla MYPA:n kanssa aggressiivisia. MYPA:lla oli valtava määrä paikkoja, ei mikään joukkue ole saanut vastaavaa määrää paikkoja meitä vastaan, Pikkarainen myönsi.

– Puolustuspeli epäonnistui siis totaalisesti ja peli olisi voinut päättyä miten tahansa. Ei me oltu ainoita epäonnistujia, vaan liputus toisella puoliajalla hylätyssä maalissamme oli järkyttävä virhe. Se oli toki vaan yksi maali, mutta olisihan 3-1 ollut meille vähän kivempi tilanne. Kaikille tulee virheitä, mutta tämä lisää omaa tuskaa. Ihmeellinen tason pudotus tasaisen pitkän ja hyvän ottelujakson jälkeen, Pikkarainen ihmetteli.

TPS ja Hakan piste-ero on nyt 12 pinnaa ja FF Jaro päivystää TPS:n takana kahdeksan pisteen päässä. Ero siis kaventui tällä kierroksella kahdella pisteellä.

Ottelukooste TPS TV:ssä: https://tpstv.fi/kooste-tps-mypa-2-2-19-08-2019/

Lisää uutisia