TPS:n 100-vuotisjuhlaottelu oli todellista juhlaa

TPS–KPV 5–0 (3–0)

23 min 1–0 Daniel Rantanen
26 min 2–0 Linus Rönnberg
44 min 3–0 Kasper Hämäläinen
58 min 4–0 Kasper Hämäläinen
90+3 min 5–0 Olli Jakonen

TPS:n kokoonpano: Jere Koponen (mv, C), Juri Kinnunen, Roope Pakkanen, Samba Benga, Kalle Taimi (80 min Joonas Sundman), Jasper Jalonen (54 min Albijon Muzaci), Daniel Rantanen, Linus Rönnberg (81 min Olli Jakonen), Jesper Karlsson (varoitus), Kasper Hämäläinen (65 min Demba Savage), Simo Roiha.

Pelipaikka: Veritas Stadion, Turku

Erotuomari: Juho Nieminen

Yleisömäärä: 3749

Kooste: https://youtu.be/whhJ3zUjOqg

Turun Palloseura kohtasi satavuotisjuhlaottelussaan Kokkolan Pallo-Veikot. Tepsin upeaa seurahistoriaa saatiin juhlia niin kentällä kuin katsomossakin.   

Ottelun alla osa katsojista saattoi jännittää sateista säätä, mutta TPS-kannattajien lauluja lainaten: ”on silloin aina kaunis päivä, kun Tepsi meille voiton tuo”. Lauantain sää oli pilvinen, mutta sateet kaikkosivat juhlaottelun tieltä.

Vaikka ottelun alku viivästyi vähän juhlallisuuksien takia, olivat mustavalkoiset terävänä liikenteessä alusta asti. Aktiivisena liikkuneen kotijoukkueen työ tuotti tulosta reilun kahdenkymmenen minuutin pelaamisen jälkeen, kun Daniel Rantasta rikottiin vapaapotkun arvoisesti. Rantanen asettui itse pallon taakse ja upotti kauniin vedon vastustamattomasti takanurkkaan.

Mustavalkoisia täynnä ollut Veritas Stadion ehti hädin tuskin lopettaa edellisen maalin juhlinnan, kun uutta oli jo luvassa. Linus Rönnberg osoitti mustavalkoista sisua painamalla vastustamattomasti KPV:n puolustuksen läpi ja hänen komea laukauksensa pisti vieraiden maaliverkot heilumaan toista kertaa. 

Mustavalkoiset eivät lähteneet johtoasemassa peruuttelemaan, vaan painoivat kovalla asenteella eteenpäin. Ottelun kolmannesta maalista vastasi mustavalkoisiin legendoihin kuuluva Kasper ”Kappe” Hämäläinen, jonka tulinen laukaus painui maaliverkkoihin. Tauolle mentiin Tepsin johtolukemissa 3–0. 

Toinen puolikas sai vauhdikkaan alun. Ensimmäinen paikka tuli vierailijoille, mutta tolppa pysäytti KPV:n kokeilun. Kymmenisen minuuttia myöhemmin Kasper Hämäläinen iski toisessa päässä, eivätkä tolpat pelastaneet vierailijoita, vaan pallo lirui takatolppaa nuollen maaliverkkoihin. Heti seuraavasta hyökkäyksestä KPV pääsi iskemään pallon maaliverkkoihin, mutta tilannetta oli edeltänyt paitsio, joten peliä jatkettiin Tepsin 4–0-johdossa. 

Mustavalkoiset eivät missään vaiheessa menettäneet juhlaottelun hallintaa, vaan paine pysyi KPV:n päädyssä. Vaihdosta kentälle tullut Olli Jakonen sai aivan ottelun lopussa haltuunsa maalivahti Jere Koposen lähettämän pitkän avauksen ja ujutti loppulukemat 5-0 pelin viimeisestä tilanteesta ja suuntasi TPS-kannattajien joukkoon juhlimaan voittoa.

Päävalmentaja Jonatan Johanssonin kommentit: ”Jokainen tiesi, mistä tänään pelataan. Katsomossa oli paljon TPS-legendoja ja halusimme juhlia heidän kanssaan. Juuri tätä on seurakulttuuri.

Puhuimme siitä, että juhlissa pitää olla hauskaa ja niissä nautitaan yhdessä ja se näkyikin kentällä hyvin. Tästä pelistä ei tarvitse isoja analyysejä tehdä, onnistuimme jokaisella osa-alueella hyvin. Nyt suuntaamme illaksi Uittamon Paviljonkiin nauttimaan hyvästä musiikista Kim Suomisen muistoa kunnioittan.”

Keskikenttäpelaaja Kasper Hämäläisen kommentit: ”Tämä oli hieno päivä meille kaikille. Tämä oli hieno tulos varsinkin siksi, että teimme kunniaa koko Turun Palloseuran hienolle historialle. Tiesimme, että katsomossa oli paljon TPS-legendoja ja halusimme antaa oman kiitoksemme hyvän pelin muodossa.

Kentälle mennessä oli oikein kansainvälinen tunnelma ja jokainen pelaaja sai varmasti paljon virtaa omaan peliinsä. Meidän peli pyöri hyvin läpi ottelun ja sain itse iskettyä kaksi maalia. Toivottavasti tämä voitti aukaisi kaikki ketsuppipullot myös kotikentällä.

Sydän Pelissä: Kasper Hämäläinen

Kappe osui tänään kahdesti ja valloitti otteillaan jokaisen turkulaisen sydämen. Moderni legenda täytti oman paikkansa yhdessä uran merkittävimmistä otteluista.

Seuraava ottelu: Gnistan–TPS, ke 22.6. klo 18.00, Helsinki.

Teksti: Janne Hirvensalo
Kuva: Tiina Pirilä

Lisää uutisia