TPS meni heittämällä Liigacupin puolivälieriin

TPS maksoi tänään kalavelkansa IFK Mariehamnille kuittaamalla helmikuun alun 3-0-tappion samoin lukemin. Reilu voitto merkitsi samalla myös sitä, että TPS jatkaa pelejään vuorenvarmasti Liigacupin puolivälierissä. Palloseura taistelee myös lohkovoitosta, sillä sen
ainoa uhkaaja FC Inter pelaa myöhemmin iltapäivällä Hakaa vastaan. Vaikka Inter voittaisi tänään Hakan, riittää TPS:lle keskiviikkona Valkeakoskelta myös tasapeli lohkovoittoon.

TPS aloitti tänään Javenture-Areenalla räväkästi, kuten useimmissa otteluissaan viime aikoina. Pelikello ei ehtinyt tikittää kuin 6. minuutille asti, kun IFK:n maalivahti Jere Pyhäranta sai poimia
ensimmäisen kerran pallon verkosta. Todella aktiivisesti liikkunut Jarkko Hurme laittoi pitkän ja tarkan passin kärkeen ja Juho Lehtonen poimi pallon rankkarialueen vasemmalla puolella haltuunsa. Lehtosella oli aikaa jopa leipoa hetken ja niitata pallo sen jälkeen kauniisti maalin oikeaan takanurkkaan.

Aika pian TPS:n avausmaalin jälkeen Dennis Okaru loukkasi takareitensä, mutta mistään vakavammasta ei välttämättä ole kysymys. Hänen tilallensa kentälle juoksi juuri sopimukseen Tepsin kanssa päässyt Kennedy Eriba.

Vajaan puolen tunnin kohdalla TPS leipoi IFK:n puolustuksen jälleen pahasti sekaisin. Petteri Pennanen pisti loistopassin comebackin tehneelle Toni Kolehmaiselle keskelle, joka tinttasi pallon tyylikkäästi reppuun.

– Olen ollut viisi viikkoa poissa ja oli todella mahtavaa päästä taas pelaamaan. Kädessä on kuitenkin vielä tämä suojus, ettei vamma vaan pääse uusiutumaan, Kolehmainen koputteli ranteen suojana ollutta pleksiä.

– Peli näyttää nyt valmiimmalta kuin vuosi sitten ja niin pitääkin näyttää. Inter-pelissä en itse ollut mukana, mutta se oli jo hyvää peliä ja tänään jatkettiin suoraan siitä, Kolehmainen totesi
tyytyväisenä.

Lopullisesti TPS löi luun IFK:n kurkkuun toisen puoliajan alussa. TPS rynni koko hyökkäyskalustonsa voimalla IFK:n päätyyn. Pennanen syötti Eriballe, joka yritti laukoa vasemmalta, mutta veto epäonnistui. Pallo ajautui kuitenkin Ristolalle, joka laittoi pallon tyhjiin.

Kun lopputulos alkoi olla selvä, pääsi IFK:kin rakentamaan muutaman maukkaan paikan TPS-maalille. Jukka Lehtovaara piti kuitenkin muutamalla loistotorjunnallaan huolen siitä, että vieraat jäivät nollille.

Kolehmaiselle ja koko TPS:lle Liigacupin varmistunut puolivälieräpaikka maistui. Kaikkien makeimmat voitot alkulohkosta tulivat kuitenkin kahdesta paikalliskamppailusta. TPS kohtaa siis vielä Hakan Valkeakoskella ensi keskiviikkona.

– Ahvenanmaan tappio kuitattiin tällä. Totta kai paikallisvoitot ovat aina makeimpia. Me lähdemme hakemaan Valkeakoskelta voittoa ja mahdollisimman hyviä asetelmia jatkopelejä ajatelleen, Kolehmainen suunnitteli.

– Liigacup on virallinen kilpailu, jossa on rahapalkinnotkin. Totta kai mennään niin pitkälle kuin päästään. Sitä paitsi jatkopaikasta on hyötyä myös Suomen Cupin suhteen, ettei tarvitse aloittaa sitä niin aikaisin, hän vielä muistutti.

Lisää uutisia