TPS matkustaa sunnuntaina kärkiotteluun JJK:n vieraaksi

TPS kohtaa Veikkausliigassa sunnuntaina sarjan ainoan puhtaan pelin joukkueen, JJK:n. Jyväskyläläiset ovat voittaneet molemmat sarjaottelunsa – ja vieläpä vieraissa. Ensin kaatui Tampere United Ratinassa lukemin 0-2 ja keskiviikkona JJK:n kovuuden sai kokea VPS lukemin 0-1. JJK-TPS on siis isäntien ensimmäinen kotiottelu ja se pelataan poikkeuksellisesti Vaajakosken kentällä. Ottelu alkaa klo 18.30.

TPS-kärki Babatunde Wusu teki paluun Turkuun viime kaudeksi nimen omaan JJK:sta, jossa hän oli voittamassa Ykkösen maalikuninkuuden ja nostamassa keskisuomalaisia ensimmäistä kertaa Veikkausliigaan.

– Tepsillä on ollut hankaluuksia ennenkin Keski-Suomessa ja joukkue on tipahtanut esimerkiksi Suomen Cupissa kertaalleen niin Äänekosken Huimalle kuin JJK:llekin. Vietin hienoja vuosia Jyväskylässä ja minulla on aina tunteita seuraa kohtaan. Nyt ei kuitenkaan tunteilla, vaan lähdetään voittamaan, Wusu toteaa päättäväisesti

TPS on aloittanut myös sarjan ihan mukavasti ja kyttää kahden pisteen päästä JJK:sta. Kauden avauksessa se pelasi maalittoman tasapelin Valkeakoskella Hakan vieraana, mutta kotiavaus tuotti jo tärkeän voiton viime kauden hopeajoukkue FC Hongan kustannuksella. Tepsin 1-0-voittomaalin täräytti Toni Kolehmainen aivan maalin edessä juonitun vapaapotkukuvion päätteeksi vartti ennen ottelun loppua.

– Tällaista se jalkapallo joskus on. Hakaa vastaan emme onnistuneet mistään, mutta Honkaa vastaan saimme hieman onnellakin voiton, TPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki puolestaan kuittasi.

TPS ja JJK eivät saaneet viime kaudella selvää toisistaan, sillä molemmat ottelut päättyivät tasapeleihin. Turussa tahkottiin maaliton 0-0 ja Jyväskylässä päädyttiin lukemiin 1-1. Joukkueet kohtasivat myös Liigacupin puolivälierissä ja silloin JJK eteni jatkoon rankkareiden jälkeen. Ottelu päättyi varsinaisen peliajan jälkeen tasan 2-2.

– Tein Liigacupissa ja viime kauden Jyväskylän liigaotteluissa molemmissa maalit. Molemmat pelit olivat voitettavissa, mutta JJK nousi molemmissa peleissä takaa tasoihin. Se kertoo joukkueen vaarallisuudesta paljon, Wusu muistuttaa.

JJK:ssa pelaa myös muutama entinen TPS-pelaaja. Keskikenttäpelaaja Jukka-Pekka Tuomanen ja hyökkäjä Mikko Hyyrynen kuuluvat joukkueensa ehdottomiin avainpelaajiin. Kapteeninnauhan saanut Hyyrynen tosin puuttui VPS-ottelun kokoonpanosta.

– Saa nähdä pelaako Hyyrynen. Tunnen molemmat pelaajat hyvin, Mikko on vahva ja vaarallinen, mutta meidän täytyy vaan pelata omaa peliä. Jukkis tekee sellaista arvokasta näkymätöntä työtä keskikentällä, joka ei aina näy tehotilastoissa, Wusu tietää.

TPS-maalivahti Jukka Lehtovaara teki vakuuttavan paluun maalinsuulle olkapääleikkauksensa jäljiltä ja sairaslistaa miehittääkin enää jalkavaivainen Patrik Lomski.

– Jukka oli taas viime vuonna koko sarjan paras maalivahti, joten hänen paluunsa tuo varmasti lisää varmuutta puolustuspeliimme, Wusu vielä toteaa.

Lisää uutisia