TPS matkustaa Kuopioon sarjakärjen vieraaksi

TPS matkustaa seuraavaksi Kuopion Palloseuran vieraaksi. Ottelu KuPS-TPS pelataan lauantaina 29.7. kello 15.00 Kuopion Väre Areenalla.

Edellinen joukkueiden kohtaaminen pelattiin toukokuun alussa Urheilupuiston Yläkentällä. Ottelu oli Sanna Poralin saamaan punaiseen korttiin asti tasainen kamppailu. KuPS voitti ottelun lopulta 1–4.

– Edellisestä kohtaamisesta meidän täytyy aika paljon parantaa kurinalaista puolustuspelaamista. KuPS on todella hyvä joukkue, he eivät ole turhaan sarjakärjessä. Heillä on todella vahvoja yksilöitä joukkueessa. Me pelataan todella vahvasti silloin kun me pystytään pelaamaan joukkueena ja se oli viimeksikin KuPS:ille myrkkyä, kertaa edellistä Palloseurojen kohtaamista TPS:n päävalmentaja Siiri Välimaa.

KuPS:in paidassa pelaa mustavalkoisille erittäin tuttu pelaaja, sillä alkukauden TPS:n kapteenina toiminut Emma Santämäki siirtyi kuopiolaisten riveihen ennen maaottelutaukoa. Kansallisen Liigan mittapuulla KuPS operoi valtavilla resursseilla ja se näkyy joukkueen menestyksessä. Joukkue on sarjataulukon kärjessä ja on tehnyt eniten maaleja tähän mennessä. KuPS on päästänyt kolmanneksi vähiten maaleja.

Ilman vastoinkäymisiä ei kuitenkaan kuopiolaistenkaan kausi ole sujunut. Päävalmentaja Ollipekka Ojala joutui jättämään tehtävänsä terveydellisistä syistä ja tilalle palkattiin neljä suomenmestaruutta saavuttanut valmentaja Pauliina Miettinen.

TPS:n edellinen 2–2-tasapeliin päättynyt ottelu Ilvestä vastaan oli huikea jännitysnäytelmä. TPS johti ottelua vielä lisäajalla, mutta Ilves onnistui tasoittamaan pelin aivan viimehetkillä. TPS oli kuitenkin vielä lähellä voittoa, sillä keskuspuolustajana operoineen Saija Östlundin kaukolaukaus oli yllättää Ilves-vahti Meri Hämäläisen.

– Me luotiin Ilvestä vastaan enemmän maalipaikkoja kuin koko kauden aikana yhteensä. Se meidän täytyy ottaa mukaan seuraavaan peliin ja hoitaa puolustaminen hyvin, sanoo Välimaa.

Välimaa ei ole uutena päävalmentajana lähtenyt keksimään pyörää uudestaan, vaan samaa hyvää työtä on pyritty jatkamaan. Töitä on tehty pelaajien itseluottamuksen parantamiseksi.

– Meillä on useita pelaajia, jotka ovat ottaneet hienosti vastuuta. Olemme painottaneet kentän viimeisellä kolmanneksella määrätietoisuutta on ratkaisu sitten keskitys tai laukaus. Pyrimme hyödyntämään pelaajien vahvuuksia mahdollisimman hyvin, sanoo Välimaa.

Panokset lauantain kohtaamiseen ovat selvät. Molemmat joukkueet janoavat lisää pisteitä, jotta oma asema sarjataulukossa vahvistuisi.

Teksti: Timo Kinnunen

La 29.7. klo 15.00 KuPS–TPS, Kuopio.

Ruutu näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Lisää uutisia