TPS matkustaa JJK:n vieraaksi – ”Poppakonsteja ei tarvita”

TPS:n kalenterissa on vielä yksi Ykköseen mittelö ennen juhannuksen viettoa, kun Palloseuran vankkurit matkaavat torstaina 22. kesäkuuta Jyväskylään. Harjun Stadionin nurmella ottelua isännöi JJK ja ottelu on samalla myös joukkueiden kauden ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen.

Viime ottelussa TPS kohtasi sarjakärki MP:n ja tuloksena oli pistejako maalein 1-1. TPS:n päävalmentajan Mika Laurikaisen mukaan tulos ei sinänsä ollut pettymys, vaikka enemmänkin olisi voinut olla saatavilla.

– Peli oli voitettavissa. Mielestäni meillä oli hyvät paikat tehdä useampikin maali. Se oli ehkä hiukan heikompi kuin edellinen pelimme KäPaa vastaan, mutta toisaalta vastustaja oli myös vaativampi, eli kai 1-1-tulos oli loppupeleissä ihan kelvollinen tulos, vaikka 1-1-tulos kotona ei olekaan ihan sama asia kuin 1-1-tulos vieraissa. Kolme viimeistä peliämme ovat olleet kohtuu tasaisen hyviä ja peli on ollut sellaista, millä pystymme voittamaan, Laurikainen pohtii.

Tuloksen takaa löytyi myös selkeitä kehityskohtia, joihin valmennus on tarttunut matkalla kohti JJK-ottelua.

– Hävisimme kakkospallot selvästi. Meillä ei ollut riittävästi miehiä tai voimaa tietyillä alueilla. Myös toisen jakson lopun, eli viimeisen puolen tunnin osalta puolustuspelaamisemme ei ollut kunnossa. Sitä katsoimme nauhalta, että missä se meni sekaisin ja löysimme syyn. Siksi MP sai pidettyä palloa pitkiä aikoja, mikä toisaalta on erikoinen ilmiö MP:n pelissä, eli se kertoo ennemminkin meidän heikosta tekemisestämme. Se ehkä näytti siltä, että väsähdimme, mutta kyse ei todellakaan ollut siitä. Kunnosta se ei meillä kiinni jää, vaan pelin täytyy pysyä kasassa, Laurikainen näkee.

Vaikka pelissä aina viilattavaa onkin, on kuitenkin huomionarvoista, että kehitystä on kauden mittaan tapahtunut ja tämä on näkynyt niin kentällä kuin sarjataulukossa. Saaliina kolmesta edellisestä pelistä on kaksi voittoa ja edellä mainittu tasapeli MP:tä vastaan.

– Isossa kuvassa tekeminen alkaa olla sellaista kuin sen pitäisikin olla. Saamme jokaiseen peliin kilpailukykyisen joukkueen ja olemme saaneet porukan ehjäksi. Se auttoi aika paljon, että talvella kokeiltua muotoa muutettiin ja Samba Bengan sisääntulo kauden kynnyksellä täydensi myös ryhmää. Olemme myös harjoitelleet pirusti tiettyjä asioita, joilla olemme saaneet pelin muokkautumaan sellaiseksi, mitä pystymme pelaamaan. Se on monen asian summa. Uskon kovasti, että tuloskunto säilyy samanlaisena, Laurikainen näkee.

Täksi kaudeksi takaisin Ykköseen nousseen JJK:n nokka on niin ikään ollut viime aikoina nousussa. Huhtikuussa JJK:n tuloskunto oli vielä varsin kelvollinen, kun kolmesta ensimmäisestä ottelusta laariin tuli neljä pistettä, mutta tätä seurasi yli kuukauden mittainen voitoton jakso. Kahdesta viime ottelustaan JJK on kuitenkin napsinut pisteitä. Ensin JJK nipisti 11. kesäkuuta JäPS:ltä vieraspisteen maalein 1-1 ja viime lauantain kotiottelussa Jaro sai jyväskyläläisiltä löylyä lukemin 3-1.

– JJK on piristävä joukkue tähän sarjaan. He pelaavat hyvää ja energistä jalkapalloa, joukkue on hyvin valmennettu ja se on myös taktisesti aika valmis, eli he ovat saaneet oman hommansa aika hyvään malliin. JJK hyökkää nopeasti ja tehokkaasti sekä pyrkii hyvään pallolliseen peliin. He pystyvät hyvin nopeisiin ja suoraviivaisiin ratkaisuihin. JJK on mielestäni mielenkiintoinen vastus ja se, että pelaamme ruoholla ja peli on vieraissa, niin joka jätkä joutuu kyllä täyden päivätyön tekemään vielä ennen juhannusta, että saamme sieltä pisteitä mukaan, Laurikainen toteaa.

Työnteon ohella Laurikainen peräänkuuluttaa omiltaan perusasioiden toteuttamista ja toki nurmikenttä tuo otteluun myös oman mausteensa.

– Odotan, että pallollinen pelimme on parempaa kuin MP:tä vastaan, vaikka se siinäkin pelissä oli kohtuu hyvällä mallilla. Odotan myös, että pystymme pelaamaan sellaisella alustalla, millä olemme vähemmän nyt pelanneet, eli että pelaamme vähintään yhtä hyvin kuin Jaroa vastaan. Ennen kaikkea kyse on siitä, että jos pakettimme pysyy kasassa alusta loppuun saakka, niin meillä on hyvät mahdollisuudet pisteisiin. Vaaditaan sitä samaa peruspeliä, mitä olemme harjoitelleet, eli mitään poppakonsteja ei tarvita, Laurikainen päättää.

To 22.6. klo 18.00 JJK – TPS, Harjun Stadion, Jyväskylä.

Ruutu näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Lisää uutisia