TPS:ltä lupaava esitys – HJK silti jatkoon Suomen Cupissa

TPS hävisi tiistai-iltana Suomen Cupissa HJK:lle Veritas Stadionilla niukasti 0-1. HJK jatkaa näin välieriin, jossa se kohtaa ensi lauantaina FC Hakan Valkeakoskella. HJK:n voittomaali syntyi hieman sekavasta tilanteesta kulmapotkun jälkeen ottelun 65. minuutilla, kun Daniel O´Shaughnessy sai lopulta toimitettua pallon TPS:n verkkoon.

TPS:n esitys oli tappiosta huolimatta erittäin lupaava ja rohkaiseva. Palloseura vei ottelun ensimmäistä varttia mielin määrin, mutta HJK:kin toipui peliin pikkuhiljaa mukaan. Molemmat joukkueet puolustivat erittäin tarkasti, eikä Kupittaalla mässäilty kummassakaan päässä maalipaikoilla.

– Olen erittäin tyytyväinen joukkueen peli-ilmeeseen, näin tätä peliä pitääkin pelata. Kyllä me saadaan kaikki taktisetkin yksityiskohdat tähän vielä matkan varrelta mukaan. Joukkuehenki on kohdallaan ja se näkyi kaikessa. En voi tässä tilanteessa enempää pyytää. Jokainen pelaaja piti paikkansa ja työmoraali oli koko ottelun ajan hyvä. Ihan jokaisella, TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen kiitteli joukkojaan.

– HJK on dominoinut tämän vuoden pelejään, mutta me päätettiin tulla alussa lujaa. Vaikka pelattiin kauttaaltaan hyvin ja rytmityksemme toimi hyvin, niin kyllähän tuollaisella rytinällä pitäisi tulla myös tulosta. Tuloksesta tässä kuitenkin pelataan, TPS-luotsi muistutti kuitenkin perään.

Palloseuran vaarallisimmille paikoille pääsi Albijon Muzaci, joka pääsi sekä ampumaan että puskemaan kertaalleen erinomaisista paikoista. Hänen pelissään oli muutenkin nyt sitä viime vuodesta tuttua ilkeyttä.

– Albi palasi omalle tasolleen oikeastaan ensimmäistä kertaa tämän vuoden puolella. Tällaista Albia me tarvitaan. Mutta moni muukin pelaaja onnistui. Meidän pitää pystyä kääntämään nämä suoritukset myös tulostaululle, Pikkarainen vielä painotti.

Vaikka yleisömäärä oli rajoitettu edelleen 500 katsojaan, oli Veritas Stadionilla aika ajoin jopa kiihkeä tunnelma. Oma tärkeän mausteensa ottelutapahtumaan toivat myös molempien joukkeiden kannattajat.

– Oli todella hieno tapahtuma ja väkeä olisi varmasti tullut enemmänkin. Nyt oli ensimmäistä kertaa oikeasti sellainen fiilis, että kausi todellakin alkoi. Tällaisina päivinä aina muistaa, että miksi on niin kivaa valmentaa, Pikkarainen myönsi.

TPS pääsee nyt sitten keskittymään kokonaan Veikkausliigaan, joka alkaa ensi viikon keskiviikkona vierasottelulla SJK:ta vastaan.

– Nyt fokus siirtyy sitten kokonaan Veikkausliigaan. Palautellaan nyt ensin rauhassa, mutta perjantaina aloitetaan valmistautuminen SJK-otteluun. Koetetaan saada myös muutama loukkaantunut pelaajaa lisää mukaan.

Lisää uutisia