TPS löi JJK:n toistamiseen 2-0

TPS löi tänään JJK:n kotikentällään täysin ansaitusti lukemin 2-0. Numerot ovat täysin samat kuin kevätkierroksella Vaajakoskella. TPS:n avausmaalin iski Riku Riski vartin kohdalla ja lopullisen niitin sooloili Mika Ääritalo 76. minuutin kohdalla upealla vedollaan.

TPS hallitsi tänään kenttätapahtumia alusta loppuun asti mielin määrin ja loppunumerot jopa mairittelevat JJK:ta. TPS olisi hieman paremmalla viimeistelyllä voinut takoa taululle todella häijyt lukemat. JJK:n liike oli jäässä koko ottelun ajan ja Tepsi pääsi ohjaamaan peliä miten tahtoi.

– TPS hallitsi ottelua täysin ja täytyy olla jopa tyytyväinen 2-0-loppulukemiin. Ensimmäinen puoliaika oli todella huono, mutta onneksi toisella jaksolla päästiin edes vähän peliin mukaan. Jos ei saa edes yhtään kulmapotkua aikaiseksi, niin siitäkin voi jo päätellä, millaista hyökkäyspelimme tänään oli, JJK-luotsi Kari Martonen manasi.

– Tämä oli täysin meidän peli. Robert Milsomille haluan antaa erityiskiitokset. Hän pelasi hienon jäähyväisottelun TPS:n paidassa ja lentää huomenna kotiin Lontooseen. Robert on erittäin hyvä pelaaja, joka näytti osaamistaan nyt myös kotiyleisön edessä, TPS-kollega Marko Rajamäki kiitteli perään.

Jäähyväismatsiaan Tepsin paidassa pelannut Milsom näytti toden totta osaamistaan Tepsin avausmaalissa. Britin tarkka läpisyöttö tavoitti Riku Riskin vasemmalta laidalta. RR10 eteni suorraan kohti jyväskyläläisten maalia ja sijoitti pallon taitavasti Janne Korhosen alta verkkoon. Milsom väläytteli muutenkin syöttövalikoimaansa pelaten tällä kertaa keskikentällä hieman ylempänä.

TPS:n ilonaiheisiin kuului myös Jukka Lehtovaaran tervehtyminen ja paluu tolppien väliin. Lehtovaara näytti reaktiokykyänsä aivan avausjakson lopulla, kun JJK rakensi käytännössä ainoan maalipaikkansa koko ottelussa. JJK-piikki Lasse Linjala pääsi nokitusten Lehtovaaran kanssa ja ohjasi pallon parista metristä kohti maalia. Lehtovaara venytti kuitenkin pallon eteen.

– Sai jalkaa vähän tuurillakin väliin ja onnistuin torjumaan. Olisi ollut taas niin tyypillinen maali meitä vastaan siitä ainoasta maalipaikasta, Lehtovaara naurahti ottelun jälkeen.

TPS jyräsi ja jyräsi koko toisen jakson samalla tempolla, vaikka vieraatkin saivat hieman juonen päästä kiinni. Lopullisen kuoliniskun JJK:n toiveille taiteili Mika Ääritalo, joka pamautti pallon verkkoon komean soolon päätteksi. Ääritalolle onnistuminen tuli taatusti oikeaan saumaan.

– Chris pisti pallon jalkaan ja kun oli tilaa, niin menin vaan eteenpäin. Päätin kokeilla vähän kauempaa ja sinnehän se upposi, hyväntuulinen maalintekijä kertasi.

JJK ei saanut edes lopussa mitään suurempaa rutistusta aikaiseksi, vaan tuntui tyytyvän suosiolla kohtaloonsa.

– Jalat jäi varmaan bussiin tai Jyväskylään. Me ei päästy missään vaiheessa liikkeelle kunnolla, JJK-kippari Mikko Hyyrynen myönsi. Entinen TPS-kärki yritti parhaansa mukaan ohjata joukkueensa peliä, mutta hän jäi kärjessä kovin yksinäiseksi.

Eräs TPS-onnistujista oli myös laitapuolustaja Kalle Mäkinen, joka painoi vasemmalla laidalla ottelun alkuvihellyksestä hamaan loppuun asti. Myös Mäkinen ihmetteli vastustajan vaisuutta.

– Päästiin aika helpolla tänään ja jotenkin JJK:n puolustaminenkin oli vähän näennäistä, Mäkinen kummasteli.

TPS nappasi näin kauden toisen kotivoittonsa Veikkausliigassa ja purjehti samalla sarjan keskikastiin. HJK on jo karussa, mutta sarjakakkonen Honka seitsemän ja kolmas KuPS kuuden pinnan päässä.

– Nyt keskitytään Veikkausliigaan ja meillä on ihan hyvät mahdollisuudet nousta mitalitaisteluihin vielä mukaan, Mäkinen vielä muistutti.

Lisää uutisia