TPS löi jatkuvaa painetta, mutta JJK iski maalin

TPS kohtasi Ykkösen kärkikamppailussa lauantaina Yläkentällä JJK:n ja yleisölle tarjottiinkin todellinen jännitysnäytelmä. TPS piti ottelussa enemmän palloa ja löi painetta JJK:n päätyyn, mutta jyväskyläläiset tekivät sen olennaisimman, eli 0-1-voittomaalin ottelun 68. minuutilla. JJK:n voittomaalin lakaisi TPS-verkkoon Antto Hilska.

– Olihan se sellainen flipperipallo ja siinä oli vähän onneakin matkassa, mutta toisaalta meillä oli ihan lopussa paikat ratkaista ottelu lopullisestikin. Painotin tauolla, että lyödään palloja sinne, missä on tilaa, JJK-luotsi Juha Pasoja summasi ottelun jälkeen.

– Me ollaan voitettu tällä kaudella paljon huonommallakin pelillä 1-0. Meillä oli sen verran paljon paikkoja, että ottelu olisi ollut ihan voitettavissa. Vähintään piste oltaisiin ansaittu. JJK tuli odotettua passiivisemmin peliin ja meille aukesi tilaa. Nyt käydään tämä tapahtuma vielä kertaalleen läpi ja kohdistetaan keskittyminen sitten jo seuraavaan peliin. Kautta ja pelejä on vielä paljon jäljellä, TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen muistutti.

TPS oli todellakin kentällä se aktiivisempi osapuoli, mutta Ykkösen tasoisessa sarjassa ei saa mitään ilmaiseksi. TPS:n ensimmäisen puoliajan paras paikka siunaantui Riku Sjöroosille, jonka veto painui kuitenkin yli. TPS tuli ahnaasti myös toiselle puoliajalle. Vaihdosta sisään tullut Jussi Aalto pyöri pallon kanssa aaltomaisesti boksissa, mutta sijoitus meni hieman oikealta ohi. Myös Matej Hradecky viritti kerran tykkinsä kunnolla, mutta pallo kiisi hieman oikean yläkulman ohi.

Ykkösen kärkinippu jatkaa edelleen tasaisena. EIF:n kaatanut PS Kemi nousi takaisin kärkeen ja JJK on pisteen siitä perässä. TPS on kolme pistettä PS Kemin perässä ja raitapaitojen niskaan hengittää pisteen päässä PK-35, joka kohtaa sunnuntaina kotonaan MP:n. JJK:lla ja PK-35:llä on yksi peli vähemmän pelattuna kuin TPS:llä. Kärkikahinoihin hamuavat myös Haka ja AC Oulu, jotka tasasivat tänään pisteet. Tämä kaksikko on kuitenkin jo kuusi pistettä TPS:n perässä. FC Jazz, EIF, MP ja VIFK käyvät omaa keskinäistä taisteluaan sarjapaikoistaan jo selvästi kärkikuusikon perässä.

TPS matkustaa seuraavaksi Vaasaan VIFK:n vieraaksi. Ottelu pelataan Vaasan Hietalahdessa sunnuntaina 2.8. klo 18.30 alkaen.

Lisää uutisia