TPS löi AC Oulun ja otti yksi kärkipaikan haltuunsa (kooste)

TPS:n kontrolli piti yhdessä tämän kauden tiukimmassa paikassa – jälleen kerran. TPS onnistui nimittäin kaatamaan monivuotisen kilpakumppaninsa AC Oulun vihdoinkin myös tällä kaudella. TPS oli hävinnyt kauden avauspelissään AC Oululle kotonaan 0-1 ja kauden toinen taistelu päättyi Oulussa maalittomaan tasapeliin. Tällä kertaa Palloseura takoi taululle selvän 2-0-voiton ja ampaisi samalla Ykkösen taulukon kärkipaikalle yksin. TPS nousi nyt jo 42:ään pisteeseen. Yhden ottelun vähemmän pelanneet KPV (39) ja FC Honka (36) kohtaavat sunnuntaina Espoossa. Sarjaa on jäljellä sen jälkeen enää kuusi kierrosta.

– Nämä on ovat aina olleet tasaisia pelejä, niin nytkin. AC Oulu pyöritti välillä hyvin omaa peliään, mutta pystyimme pitämään heidät kuitenkin aika kaukana todellisista maalipaikoista. Nautitaan tästä voitosta nyt ja aloitetaan sen jälkeen valmistautuminen seuraavaan otteluun, joka on kuitenkin vähän kaukana. En ole lähdössä Espooseen peliä katsomaan, vaan vaimon kanssa Ruotsiin. Ehdin katsoa sen pelin jälkikäteenkin. Olen kokonaisuudessa erittäin tyytyväinen tähän peliin, pojat tekivät juuri niin kuin oli sovittu, TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen kiitteli omiaan.

AC Oulun nousu- ja karsintahaaveet saivat jo kovan kolauksen viime maanantaina, kun joukkue hävisi kotonaan FC Hakalle. Nyt taisi tulla sitten lopullinen niitti. Kärkikolmikon lähimmäksi haastajaksi nousikin tänään juuri FC Haka, joka voitti EIF:n kotonaan. Haka on TPS:ää tasan kymmenen pistettä perässä.

– Tämä oli vähiten tasainen TPS-peli tähän mennessä. TPS oli sen kahden maalin verran parempi. Meillä on ollut kokoonpanovaikeuksia varsinkin keskikentän suhteen ja tullut uusia miehiä matkan varrella. Me emme ole olleet samassa vireessä enää kuin kesän parhaina viikkoina, AC Oulun peräsimestä tämän kauden jälkeen väistyvä päävalmentaja Rauno Ojanen murehti.

– Toivon, että TPS nousee suoraan. Se on yhtenäinen ja kotimainen joukkue, eikä se perinteisyyskään varmaan pahasta ole, hän vielä totesi.

TPS:n avaus- ja voittomaalin ampui Oskari Jakonen ottelun 38. minuutilla Jonni Peräahon passista. Pallo painui voimalla AC Oulun maalin etukulmasta sisään. Jakonen alusti myös Jani Virtasen komean 2-0-osuman 55. minuutilla hienolla pallonriistolla.

– Hieno ilta koko joukkueelta, voitto maistuu todella makealta nyt. Voitettiin vihdoinkin tällä kaudella myös AC Oulu, eihän me oltu tehty edes maalia heille ennen tätä ottelua. Me menemme kuitenkin peli kerrallaan eteenpäin kauden loppuun asti, Jakonen muistutti.

AC Oulun raumalaislähtöinen puolustaja Niilo Hautala harmitteli oman joukkueensa aaltoliikettä pelin sisällä.

– Meillä oli hyviäkin jaksoja, mutta vastapainoksi myös huonoja hetkiä. Meiltä on puuttunut viime aikoina TPS:lle tyypillinen tasaisuus ja siksi he ovatkin sarjan kärjessä, Hautala myönsi.

Laurikainen otti perjantaina Mika Ääritalon vaihtoon jo ensimmäisen puoliajan lopulla.

– Se oli ihan mutta varotoimenpide lihaskrampin vuoksi. Tarvitsemme häntä vielä tällä kaudella.

Jos puuttui Oululta pelaajia, niin TPS:n voiton arvoa nostaa se tosiasia, että viime kierrosten tehokkain TPS-pelaaja Onni Valakari on yhdessä Juho Montolan kanssa parhaillaan U19-maajoukkueen kanssa tuon ikäluokan EM-kisojen esiturnauksessa Pohjanmaalla. Lisäksi Juri Kinnunen poti takareittään.

TPS TV:n kooste ottelusta: https://tpstv.fi/kooste-tps-ac-oulu-2-0-01-09-2017/

Jalkapallon Ykkönen jatkuu TPS:n osalta sunnuntaina 10.9. Kauniaisissa GrIFK:n vieraana.

Lisää uutisia