TPS:lle voitokas startti juhlakauteen – Daniel Rantanen oli Tammisaaren kuningas

EIF–TPS 1–3 (0–1)

2 min 0-1 Daniel Rantanen
47 min 0-2 Jasper Jalonen
49 min 0-3 Simo Roiha
80 min 1-3 Adam Larsson

TPS:n kokoonpano: Aati Marttinen (mv), Joonas Sundman, Rasmus Holma (C), Roope Pakkanen, Kalle Taimi, Kasper Hämäläinen (90 min Santeri Pohjolainen), Jesper Karlsson, Daniel Rantanen, Anthony Annan (varoitus) (74 min Linus Rönnberg), Albijon Muzaci (45 min Jasper Jalonen), Simo Roiha (74 min Olli Jakonen).

Erotuomari: Kalle Mäkinen

Pelipaikka: Tammisaaren keskuskenttä

Yleisömäärä: 863

Kooste: https://www.youtube.com/watch?v=P4tBGO0uzK4

Turun Palloseura avasi seuran satavuotisjuhlakauden hienosti voittamalla Ekenäs IF:n Tammisaaren keskuskentällä maalein 3–1. TPS sai otteluun todellisen salama-alun, kun pallo oli tammisaarelaisten maalissa jo reilun minuutin pelin jälkeen. Kalle Taimi heitti pitkän rajaheiton boksiin ja EIF-puolustukselta täysin vapaaksi unohtunut Daniel Rantanen iski pallon maaliin. Rantanen sai kunnian tehdä koko Ykkösen kauden 2022 ensimmäisen maalin.

– Oli hyvä, että saatiin heti alkuun maali. Maalit muuttavat aina aika paljon peliä. Ylimääräinen jännitys lähtee pois, kun taululla on omalle joukkueelle 1–0. Uskon kyllä, että olisimme klaaranneet tämän, vaikkemme olisi niin nopeasti johtoon päässeetkään. Olimme parempia tänään, sanoi TPS-kapteeni Rasmus Holma.

– Saimme hyvän henkisen yliotteen, kun iskimme maalit molempien puoliaikojen alkuun. Ne maalit lamaannuttivat vastustajaa aika paljon, Holma kertasi.

Toden totta, ensimmäiseltä puoliajalta tuttu kaava toistui toisen nelivitosen alussa. Ottelun toista puoliaikaa ehdittiin pelata vain reilu minuutti, kun EIF:n maalivahti Mehdi El Moutacim sai jälleen poimia pallon maaliverkosta selkänsä takaa. Daniel Rantanen laittoi pitkän syötön Jasper Jaloselle, joka petasi itselleen vetopaikan ja ampui upeasti pallon ylänurkkaan. Maali oli 16-vuotiaalle kolmannen polven tepsiläiselle ensimmäinen Ykkösessä. Jalonen onnistui maalinteossa jo harjoituskauden aikana Ykköscupissa ja loi tänään maalinsa lisäksi useamman hyvän tilanteen. Tällä nuorukaisella on vielä hieno tulevaisuus edessään!

Jalkapallon Ykkösen avauskierros oli turkulaisittain monella tavalla positiivinen. Hyökkääjä Simo Roiha sai heti sarjakauden alkuun onnistumisen tililleen maalin muodossa. Roope Pakkanen teki debyyttinsä miesten Ykkösessä ja sai heti tililleen täyden 90-minuuttisen. Olli Jakonen puolestaan palasi loukkaantumisen jäljiltä tositoimiin pelikentälle.

Tepsin nuori kaarti sai tänään vastuuta, kun kauden avauksessa kentällä nähtiin 16-vuotias Jalonen, 19-vuotiaat Pakkanen ja Linus Rönnberg sekä 22-vuotiaat Jakonen ja Jesper Karlsson. Kauden aikana onkin mielenkiintoista seurata näiden nuorten pelimiesten kehittymistä ja nousua askel kerrallaan suurempaan rooliin.

Päävalmentaja Jonatan Johanssonin mukaan oli erittäin tärkeää, että joukkue sai voittotilin auki heti ensimmäisellä kierroksella.

– Tavoitteemme on alusta lähtien ollut selvä: voittaa Ykkönen. Kaikki muut joukkueet siirsivät ennakkosuosikin paineet meille, mikä on meille ok. Pitkän harjoituskauden jälkeen ensimmäinen sarjapeli ei ole ikinä helppo paikka. Pystyimme tuomaan kentälle ne hyvät elementit, joita treeneissä ja harjoituskauden otteluissa on nähty.

– Olen tyytyväinen, että saimme kolme pistettä heti alkuun. Tammisaari on vaikea paikka vierasjoukkueelle, uskon ettei täältä hirveän moni joukkue EIF:ltä pisteitä vie. Meidän pelisuunnitelmamme toimi tänään hyvin ja pystyimme kontrolloimaan peliä suurimman osan ajasta. Olimme vaarallisia ja pystyimme luomaan paljon maalipaikkoja. Enemmänkin maaleja olisi voitu tehdä, mutta hyvä näin, päävalmentaja Johansson analysoi.

Sydän Pelissä: Daniel Rantanen

Täksi kaudeksi PK-35:stä Tepsiin siirtynyt Daniel Rantanen on melkoinen pallotaituri, jonka oikean jalan potkutekniikka on suorastaan taidetta. Rantanen avasi joukkueensa maalitilin tänään, syötti Jasper Jalosen maalin ja antoi vapaapotkun, josta Simo Roiha pukkasi Tepsin illan kolmannen maalin. Kentän kuninkaalle tänään tehot 1+2. Päävalmentaja Jonatan Johansson oli syystäkin tyytyväinen Danielin suoritukseen.

– Olemme treenanneet tosi paljon erikoistilanteita. Daniel on niissä erinomainen. Jokainen erikoistilanteemme oli tänään vaarallinen. Hän teki hienon maalin heti alkuun, mikä toi rauhallisuutta meidän peliimme. Daniel on erittäin tehokas, kun hän saa jalkansa vapaaksi. Erinomainen alku hänelle ja tästä on hyvä lähteä kehittämään peliä vielä lisää.


Seuraava ottelu: TPS–JäPS lauantaina 23. huhtikuuta kello 15. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Kupittaa 5:llä, sillä Veritas Stadionin nurmi ei ole vielä pelikunnossa. Tiedotamme tapahtumajärjestelyistä tarkemmin erikseen.

Lisää uutisia