TPS:lle tappio PK-35:n vieraana

Kansallisen Liigan kolmannella kierroksella Helsinkiin suunnanneen Palloseuran vierailu näytti jo alkavan hyvin, sillä ensimmäisen kymmenen minuutin aikana vierailijat hyökkäsivät hyvin ja painoivat peliä PK-35:n päätyyn. Tämän jälkeen kotijoukkue kuitenkin pääsi mukaan peliin ja lähti nappaamaan palloa itselleen. Ottelun ensimmäinen hyvä maalipaikka tuli kotijoukkueelle viidentoista minuutin pelaamisen jälkeen, kun entinen TPS-pelaaja Katja Hakala sai hyvän syötön laidalta, mutta vierailijoiden onneksi pallo painui reilusti maalin ohi.

Juomatauon jälkeen Palloseura sai taas parannettua peliään ja pääsi hyökkäämään PK-35:n päätyyn. Paras paikka tuli noin puolen tunnin kohdalla, kun Saija Östlundin vapaapotku painui PK:n pelaajista kulmaksi. Keskitys oli lähes täydellinen, mutta pallo painui varpaita hipoen kaikkien ohi ja tilanne päättyi maalipotkuun. Vain hetki tämän jälkeen nähtiin ottelun avausosuma, kun Anita Abu karkasi TPS:n puolustukselta ja upotti pallon ohi Välimaan. Vain pari minuuttia maalin jälkeen puolustukselle tuli paha nukahdus ja Amanda Rantanen pääsi laukomaan, mutta turkulaisten onneksi veto kimposi yläriman kautta pois ja puolustus selvitti jatkotilanteen.

Aivan ensimmäisen puoliajan lopussa Rantanen karkasi puolustukselta ja Amalia Härkönen joutui rikkomaan pilkun arvoisesti. Pilkkua vetämään asettui Abu, joka upotti pallon vasempaan alakulmaan Välimaan aavistaessa oikealle. Tauolle siirryttiin kotijoukkueen kahden maalin johtoasemassa.

 

TPS suoritti heti toisen puoliajan alkuun kaksi vaihtoa kun Gabriela Pelogi ja Viivi Spets tekivät tilaa Nella Kettuselle ja Tiia Hirvoselle. 50. minuutin kohdalla Mira Andersson teki upean pelastuksen maaliviivalta ja piti vieraat mukana pelissä.

Toisen puoliajan edetessä peli tasoittui ja pyöri paljon keskialueella. PK-35:n puolustus kuitenkin piti Tepsin hyökkääjät pois maalipaikoilta ja toisessa päässä kenttää Välimaa antoi hyvillä otteillaan mustavalkoisille mahdollisuuden taistella pisteistä. Otttelu eteni varsinaisen peliajan loppuun asti tasaisena, eikä maaleja nähty ennen lisäaikaa. PK-35:n Emilia Kupsanen karkasi puolustukselta ja laukoi hyvin. Välimaa sai venytettyä itsensä pallon eteen, mutta PK:n Rantanen oli ensimmäisenä pallossa ja upotti kotijoukkueen kolmannen maalin. Vain hetkeä myöhemmin Rantanen sai iskeä Natalia Kusmin syötöstä päivän toisen maalinsa. Ottelu päättyi lopulta PK-35:n 4-0 kotivoittoon.

Palloseuran päävalmentaja Sami Haltia oli ottelun loputtua erittäin mietteliäänä.

– Alku meni hyvin ja saatiin painettua peliä PK-35:n puoliskolle ja hallittiin peliä. Sitten tapahtui jotain. Mielessä on todella monta eri asiaa, jotka menivät pieleen, mutta täytyy vielä katsoa videolta tarkemmin, miksi epäonnistuttiin. Tänään petti joka alueen puolustus, mutta pahiten se näkyi omassa päässä. Kun myös puolustuslinja leviää, niin sen takana ei ole enää kuin maalivahti paikkaamassa. Kun oma peli lähti sulamaan, ei keinoja sen palauttamiseen enää löytynyt. Alun orastava hyvä pallollinen pelaaminenkin lähti täysin käsistä ja syötettiin pelin aikana todella paljon harhasyöttöjä. Kun lopulta saatiin taisteltua pallo itselle, eivät syötöt enää onnistuneet, vaan PK-35 sai pallon takaisin itselleen. Voisi sanoa, että tänään maalivahtia lukuunottamatta tänään epäonnistui kaikki. Siiri antoi joukkueelle kaikki mahdollisuudet taistella pisteistä. Jos edes jotain positiivista yrittää hyökkäyspelaamisesta etsiä, niin saatiin erikoistilanteista muutavia hyviä paikkoja. Toki maalit jäivät puuttumaan tälläkin kertaa, Haltia toteaa mietteliäänä.

Palloseuran seuraava ottelu on 4.7., kun JyPK saapuu Urheilupuiston yläkentälle.

– Ollaan nyt pelattu kaksi huonoa ottelua ja yksi ihan hyvä ottelu. Tänään ja kauden avauksessa oltiin heikkoja, mutta kotona haastettiin hyvin. Täytyy lähteä hakemaan sitä samaa ilmettä, joka saatiin Åland Unitedia vastaan, jotta pisteet jäävät Turkuun, Haltia summaa tulevaa.

Ottelun koosteen voit katsoa Ruudusta tämän linkin kautta: https://www.ruutu.fi/video/3637538

Lisää uutisia