TPS:lle kolme kovaa uutta pelaajasopimusta

TPS:n Veikkausliigajoukkue on vahvistunut kolmella uudella sopimuspelaajalla. Hyökkääjä Roope Riski liittyy joukkueeseen loppukauden kattavalla lainasopimuksella. Keskikenttäpelaaja Dickson Agyeman liittyy TPS:n riveihin FF Jarosta ja myös hänen sopimuksensa kattaa kauden 2012 loppuun asti. Keskikenttäpelaaja Matej Hradecky on puolestaan solminut kasvattajaseuransa kanssa pidemmän sopimuksen, joka ulottuu aina kauden 2015 loppuun asti.

Hyökkääjä Roope Riski liittyy TPS:n riveihin viime kauden tavoin loppukaudeksi. 21-vuotias Riski on harjoitellut jo pitkään TPS:n kanssa kotikaupungissaan Turussa. Roope oli Riku-veljensä tavoin alkukaudesta Norjan pääsarjaseura Hønefoss BK:n vahvuudessa, mutta sieltä pelipaikkaa ei lopulta löytynyt.

Riski muistetaan erityisesti kaudesta 2010, jolloin hän viimeisteli knallitempun Suomen kolmella ylimmällä sarjatasolla. Kauden päätteeksi hän sijoittui Veikkausliigan maalipörssin kakkoseksi 12 maalillaan. Hän siirtyi Italiaan tammikuussa 2011 ja debytoi Serie A:ssa saman vuoden maaliskuussa SS Laziota vastaan. Italian pääsarjassa ottelut jäivät toistaiseksi kuitenkin tuohon yhteen. Roope Riski on pelannut Veikkausliigassa kausina 2010 ja -11 yhteensä 29 ottelua ja viimeistellyt niissä peräti 16 maalia.

Keskikenttäpelaaja Dickson Agyeman liittyi viime kaudeksi Jaron liigajoukkueeseen, jossa hän pelasikin aina TPS-siirtoonsa asti. 27-vuotias Agyeman ehti pelata Jarossa kahden kauden aikana yhteensä 59 Veikkausliigaottelua. Hänen maalitilinsä on toistaiseksi liigatasolla vielä avaamatta.

Puolustavassa roolissa keskikentällä parhaiten viihtyvä Agyeman tuli Suomeen kotimaansa Belgian liigan R.A.E.C. Monsista. Hän on edustanut urallaan myös hollantilaista FC Eindhovenia sekä belgialaista K.F.C Germinal Beerschotia.

Keskikenttäpelaaja Matej Hradecky jatkaa puolestaan uraansa kasvattajaseuransa paidassa. Hän on pelannut tällä kaudella sekä oman ikäluokkansa SM-sarjaa johtavan TPS:n B-nuorten joukkueen, että SM-sarjassa toisena olevan TPS:n A-nuorten joukkueen mukana.

17-vuotias Hradecky on edustanut Suomea eri ikäkausimaajoukkueissa. Tällä hetkellä Hradecky on kolmen muun TPS-pelaajan kanssa Kimmo Lipposen luotsaaman U18-maajoukkueen mukana, joka kohtaa tänään Sveitsin klo 17.00 Loviisan Keskuskentällä.

Matejn Lukas-veli siirtyi kauden 2008 päätteksi TPS:stä Tanskan Superliigan Esbjerg fB:n riveihin.

Lisää uutisia