TPS:llä hyvä avausjakso – Atlantis kaatui Kupittaalla 2-0

TPS voitti sunnuntaina harjoitusottelussa Kakkosen valmistautuvan helsinkiläisen Atlantis FC:n lukemin 2-0. TPS viimeisteli molemmat maalinsa ottelun avausjaksolla.

Palloseura rakenteli avausmaalinsa vajaan vartin kohdalla. Puolustaja Samba Benga keskitti oikeaan laitaan Oskari Jakoselle. Hän syötti nopeasti Sonny Hiltonille, joka teki nopean käännösharhautuksen, porhalsi kohti Atlantis-maalia ja ampui pallon varmasti verkkoon. 

Tepsin toinen osuma syntyi juuri ennen taukoa. Juhani Pikkarainen laittoi pitkän pallon vasempaan laitaan Albijon Muzacille. TPS-hyökkääjä oli hereillä ja jatkoi pallon suoraan luukulle, jossa Elmo Heinonen lakaisi pallon sisään.

Ville Seppä pelasi TPS:n maalissa erinomaisen ottelun. Hän teki avausjaksolla kaksi oikea-aikaista vastaantuloa ja pelasti toisella jaksolla yhden varman maalin.

TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson peluutti ottelussa kaikki kokoonpanossa olleita kenttäpelaajiaan. Fulhamista lainalla oleva Sonny Hilton debytoi sunnuntaina TPS-paidassa ja ampui maalin jo ensimmäisen vartin jälkeen.

– Tämä oli monessa mielessä kokeiluja täynnä oleva peli. Meillä on ollut koko pre seasonin hyvä muoto hyvä. Halusin kokeilla tänään hyökkäyspelissä vähän uusia juttuja. Ja se toimi jaksottain, mutta viimeiset 25 minuutia oli tämän päivän huonoin osa. Pelattiin ottelun loppu tyhmästi ja löysästi, ehkä se on ihan normaalia myös näin pre seasonin aikana, Johansson myönsi. 

– Sonny sai ensimmäiset minuuttinsa meillä ja hän näytti heti vaarallisuutensa ja osaamistaan. Totta kai hieno alku ja maali auttaa häntä eteenpäin. Hän ei ole pelannut hetkeen ja toinen peli tulee onneksi heti perään. Hänelle pitää antaa kuitenkin rauha päästä meidän kuvioihin sisään, Johansson muistutti.

Harmaita hiuksia tuli lähinnä KalleTaimen loukkaantumisesta sekä ottelun viimeisestä puolesta tunnista. Taimi tuli vaihdosta kentälle toisen jakson alussa, mutta hän ehti olla kentällä vain reilut 10 minuuttia.

– Onhan se mukavampi pelata ylipäätään johtoasemassa ja opittiin tänään taas jotain uutta. Kalle Taimi on treenannut koko viikon ihan normaalisti ja on harmi, ettei hän saanut tarvitsemiaan minuutteja tänään. Hänellä ei ollut mitään tuntemuksia ennen peliä ja hän pyysi kokeneena pelaajana heti vaihtoa. Katsotaan huomenna tarkemmin, mikä hänen tilanteensa on. Se on se sama vamma, joka on häntä viime viikkoina vaivannut. Torstaina jatketaan Klubi 04:ää vastaan. Siitä tulee taas erilainen peli, kun pelaamme jos samassa sarjassa, Johansson arveli.

TPS – Atlantis FC 2-0 (2-0)

14. Sonny Hilton 1-0
45. Elmo Heinonen 2-0

Ville Seppä, Juhani Pikkarainen, Samba Benga, Severi Pöysä, Samuel Mahlamäki (46. Juri Kinnunen), Oskari Jakonen, Alim Moundi, Joakim Latonen (46. Jesper Karlsson), Albijon Muzaci (46. Kalle Taimi, 57. Santeri Pohjolainen), Sonny Hilton (63. Kabamba Kalabatama), Elmo Heinonen (77. Roope Pakkanen)

Ottelukooste: https://www.youtube.com/watch?v=kEI2KVA3FhE

Ottelukoosteen tarjoaa Siivouspalvelu Pro Duo.

Lisää uutisia