TPS:llä edessä tärkeä koitos lauantaina

Ennen kauden alkua monikaan ei varmasti uskonut että elokuun lopulla pelattava TPS-KuPS on mitalitaistelun kannalta äärimmäisen tärkeä, vieläpä molemmille joukkueille.

Kausi 2010 on ollut tasaistakin tasaisempi ja sekä TPS että KuPS ovat aivan terävimmän kärjen tuntumassa. Sarjaa johtaa HJK, jolla on koossa 40 pistettä, mutta sen jälkeen on tasaisempaa. Hongalla on 34 pistettä, KuPS:lla 33 ja Tepsillä 30. TPS:n ja KuPS:n kohtaaminen on siis se kuuluisa kuuden pisteen matsi. Voitolla TPS nousee kuopiolaisten edelle paremman maalisuhteensa ansiosta. Jos taas KuPS vääntää voiton, karkaavat kuopiolaiset jo kuuden pisteen päähän ja lähemmäs mitaleita.

Tällä kaudella TPS ja KuPS ovat kohdanneet jo kahdesti Kuopiossa. Veikkausliigapelin KuPS voitti lukemin 2-1, mutta Suomen Cupin välierässä TPS tasoitti joukkuiden tilit voittamalla samoin lukemin Jonatan Johanssonin ja Riku Riskin iskiessä voittoon tarvittamat maalit.

TPS:n loppukesän vire on ollut vähintään kelpoa. Viimeisestä viidestä ottelusta on tullut neljä voittoa ja yksi tappio. Tappio tuli Hongalle Espoossa noin kuukausi sitten, mutta sen jälkeen TPS on niputtanut JJK:n, VPS:n, Interin ja MYPA:n. Neljässä viime pelissä TPS on lisäksi päästänyt ainoastaan yhden maalin omaan verkkoonsa.

KuPS on puolestaan viidessä viimeisessä ottelussaan ottanut kolme voittoa ja kärsinyt kaksi tappiota. FC Lahti yllätti KuPS:n hiihtostadikalla ja edellisessä ottelussa viime maanantaina VPS haki pisteet Kuopiosta. Lahti- ja VPS -matsien välissä KuPS keräsi täydet pisteet AC Oululta, Interiltä ja JJK:lta.

KuPS on ollut lähes koko kauden hyvässä tuloskunnossa. Suuri syy tähän on varmasti ollut se, että tehoja on löytynyt laajalta rintamalta. Koko liigan tehopörssin kakkosena on KuPS:n Miikka Ilo, jonka jotkut turkulaiset saattavat muistaa Interin riveistä. Ilon tehot ovat kuusi maalia ja seitsemän maalinjohtanutta syöttöä. Viime kauden kuopiolaisten pelastaja ja tehomies Dicksonon ollut tälläkin kaudella pelipäällä ja nakuttanut tehot 5+4. Kesken kauden KuPS:iin Hakasta siirtynyt Antti Hynynen on puolestaan iskenyt tällä kaudella neljä maalia ja jaellut neljä syöttöä.

Kuopion tehomiesten lisäksi KuPS on kauden aikana vahvistanut rivejään myös nigerialaisella hyökkääjä Dudulla (Macpherlin Omagbemi) ja Namibian maajoukkuepuolustaja Oliver Risserillä. Risser teki debyyttinsä KuPS:n viime pelissä Vepsua vastaan pelaten koko matsin. Hyökkääjä Dudu on Pohjois-Savoon saapumisensa jälkeen pelannut kolme peliä ja ikenyt jokaisessa ottelussa maalin.

TPS:n tekoimmat pelaajat ovat olleet Jonatan Johansson seitsemällä maalilla ja kahdella maalisyötöllä, Mikko Manninen tehoilla 2+4 ja paikkansa TPS:n piikkinä ottanut Roope Riskiviidellä maalilla. 

TPS-KuPS pelataan hieman poikkeuksellisesti lauantaina 28.8. kello 19.00 Kupittaan sametilla. Tule kannustamaan TPS voittoon kauden 2010 tähän mennessä ehkä tärkeimmässä matsissa!

Lisää uutisia