TPS-legenda Kim Suomiselle muistolaatta Kupittaa 5 -kentälle

Pidetty ja arvostettu turkulainen pelaaja- ja valmentajalegenda Kim Suominen menehtyi viime marraskuussa työnsä ääreen, kesken valmentamansa TPS:n juniorijoukkueen harjoitusten. Suominen on nyt saanut muistolaatan Kupittaa 5 -jalkapallokentän laidalle.

Suominen kävi itse aikanaan TPS:n oman juniorikoulun ja nousi Palloseuran edustusjoukkueeseen kaudella 1987. Hän pelasi raitapaitojen edustusjoukkueessa yhteensä kuusi kautta. ”Kimi” kuului myös Tepsin San Siron sankareihin, eli siihen joukkueeseen, joka kävi kaatamassa UEFA Cupin karsinnoissa FC Internazionalen Milanossa ikimuistoisella tavalla lukemin 1–0.

Pitkän juniorimaajoukkueputken jälkeen Kimi pelasi vuosina 1993–1996 myös 39 A-maaottelua ja viimeisteli Suomen paidassa neljä maalia. Hän pelasi hienolla urallaan myös itävaltalaisessa Admira Wackerissa sekä ruotsalaisessa IFK Norrköpingissä. Kimi voitti TPS-paidassa pronssia sekä hopean ja Suomen Cup -kannun vuonna 1991. Suomen mestaruuden hän voitti TPV:n paidassa vuonna 1994.

Kim Suominen valmensi viimeiset kymmenen vuotta TPS:n P17-ikäluokan joukkuetta. Kimi oli äärimmäisen pidetty ja humaani persoona, jonka ymmärtäväisessä valmennus- ja kasvatusopissa sadat nuoret saivat loistavaa oppia jalkapallossa. Paljon nähnyt ja kokenut Kimi ehti opastaa ja kannustaa nuoria myös jalkapallon ulkopuolisen elämän haasteissa.

Kuvassa Kim Suomisen muistoa kunnioittamassa leski Linda Gustafsson, FC TPS Turku Oy:n toimitusjohtaja Janne Kytölä ja Turun kaupungin liikuntalautakunnan puheenjohtaja Sini Häkkinen. Gustafsson haluaa osoittaa lämpimät kiitoksensa aloitteen muistomerkistä tehneille Tiina Koskelle ja Jani Väkeväiselle.

Kim Suomisen muistolaatta

Lisää uutisia