TPS-legenda Kim Suominen on menehtynyt 52-vuotiaana

TPS:n seurayhteisöön kantautui järkyttävä suru-uutinen torstai-iltana 18. päivä marraskuuta.

Pitkän uran niin pelaajana kuin valmentajanakin Turun Palloseurassa tehnyt Kim Suominen menehtyi työnsä ääreen 52 vuoden iässä.

Kim Suominen valmensi viimeiset kymmenen vuotta TPS:n P17-ikäluokan joukkuetta. Hän valmistautui torstainakin tutulla intohimolla taas uuteen työiltaan; oman ikäluokkansa joukkueen harjoituksiin sekä uusien pelaajien try out -tapahtumaan.

Koko TPS jalkapallo menetti todella pidetyn työkaverin sekä huippuvalmentajan. Kimi oli äärimmäisen pidetty ja humaani persoona, jonka ymmärtäväisessä valmennus- ja kasvatusopissa sadat nuoret saivat loistavaa oppia jalkapallossa. Paljon nähnyt ja kokenut Kimi ehti opastaa ja kannustaa nuoria myös jalkapallon ulkopuolisen elämän haasteissa.

Kimi kävi itse aikanaan TPS:n oman juniorikoulun ja nousi edustusjoukkueeseen kaudella 1987. Hän pelasi raitapaitojen edustusjoukkueessa yhteensä kuusi kautta. Kimi kuului myös Palloseuran San Siron sankareihin, eli siihen joukkueeseen, joka kävi kaatamassa UEFA Cupin karsinnoissa FC Internazionalen Milanossa lukemin 0-1.

Pitkän juniorimaajoukkueputken jälkeen Kimi pelasi vuosina 1993-96 myös 39 A-maaottelua ja viimeisteli Suomen paidassa neljä maalia. Hän pelasi hienolla urallaan myös itävaltalaisessa Admira Wackerissa sekä ruotsalaisessa IFK Norrköpingissä. Kimi voitti TPS-paidassa pronssia sekä hopean ja Suomen Cup -kannun vuonna 1991. Suomen mestaruuden hän voitti TPV:n paidassa vuonna 1994.

Koko Turun Palloseuran seurayhteisö jää kaipaamaan Kimiä ja ottaa osaa hänen perheensä sekä omaistensa suruun.

Lisää uutisia