TPS-legenda Kasper Hämäläisen ammattilaisura päättyy kuluvaan kauteen – TPS järjestää jäähyväisottelun

Turun Palloseuran keskikenttäpelaaja Kasper Hämäläinen, 37, on päättänyt lopettaa ammattilaisuransa kuluvan jalkapallokauden jälkeen.

Hämäläinen debytoi kasvattajaseuransa TPS:n paidassa Veikkausliigassa kaudella 2003. Hänen liigauransa katkesi keväällä 2004 vakavaan loukkaantumiseen, mutta Hämäläinen kuitenkin taisteli tiensä takaisin liigakentille oltuaan sivussa kaksi vuotta. Hän pelasi kausina 2003–09 yhteensä 97 Veikkausliiga-ottelua TPS-paidassa ja viimeisteli niissä yhdeksän maalia. Hämäläinen voitti TPS:n riveissä kaksi SM-pronssia ennen pitkää uraa ulkomailla.

Hämäläinen siirtyi joulukuussa 2009 Ruotsin pääsarjaan Djurgårdenin joukkueeseen. Hän pelasi kolmen kauden aikana yhteensä 90 Allsvenskan-ottelua. Ruotsista Hämäläisen tie vei seitsemäksi vuodeksi Puolaan. Hän pelasi Puolan pääsarjassa yhteensä 191 ottelua Lech Poznanin ja Legia Varsovan riveissä. Hämäläinen voitti neljästi Puolan mestaruuden, kahdesti Puolan Cupin sekä kertaalleen Puolan Super Cupin. Legia Varsovan riveissä hän pääsi pelaamaan myös jalkapallon Mestarien liigassa.

Ulkomaiden kentillä Hämäläinen teki yli kymmenvuotisen uran, pelaten ennen Suomeen paluutaan vielä Tshekin pääsarjassa. ”Kappe” teki komean uran myös Suomen maajoukkueessa. Hän pelasi 63 A-maaottelua ja viimeisteli niissä yhdeksän maajoukkuemaalia.

Takaisin kasvattajaseuraansa TPS:ään Hämäläinen palasi kaudella 2021. Kolmen viimeisen kauden aikana hän on pelannut TPS:n riveissä 64 Ykkösen ottelua ja viimeistellyt niissä 19 maalia. Kuluvalla kaudella Hämäläinen on ollut TPS:n paras maalintekijä yhdeksällä osumallaan.

– Ajatus uran päättymisestä tähän kauteen lähti liikkeelle jo pari kolme vuotta sitten, ja oikeastaan jo ennen tätä kautta tiesin, että tämä kausi tulee jäämään viimeiseksi. Oli sellainen fiilis, että nyt on oikea aika jättää jalkapallokentät pelaajana taakse, Hämäläinen kertoo.

– Tämä on ollut minulle ikimuistoinen ja tapahtumarikas matka. Olen saanut nähdä paljon ja tuntea paljon eri tunteita. Iso kiitos kaikille, jotka ovat tätä matkaa kanssani kulkeneet. Vielä on muutama matsi jäljellä ja koetan niistä nauttia, Hämäläinen sanoo.

TPS järjestää Kasper Hämäläisen hienon peliuran kunniaksi jäähyväisottelun. Hämäläisen peliuraa kunnioitetaan Ykkösen yläloppusarjan viimeisessä kotiottelussa, kun TPS kohtaa kotonaan Veritas Stadionilla EIF:n maanantaina 2. lokakuuta kello 18.30. Liput Hämäläisen jäähyväisotteluun voit ostaa ennakkoon edullisemmin Tiketistä tämän linkin kautta.

Katso Kasper Hämäläisen ammattilaisuran päätöshaastattelu alta tai klikkaa tästä TPS TV:hen katsomaan video.

Video: Aleksi Ristimäki
Videolla on käytetty Ylen ja Ruudun kuvaa
Uutisen valokuva: Tiina Pirilä

Lisää uutisia