TPS lauantaina FC Lahden kimppuun Joonas Laurikaisen johdolla

Neljällä tappiolla Veikkausliigan aloittanut TPS valmistautuu lauantaiseen FC Lahti-otteluun hieman hämmentävissä olosuhteissa. Päävalmentaja Tommi Pikkaraisen sopimus purettiin perjantaina ja raitapaidat lähtevät haastamaan lahtelaisia Joonas Laurikaisen johdolla. 37-vuotias Laurikainen debytoi näin Veikkausliigassa päävalmentajana, mutta vetovastuu siirtyy viikonlopun jälkeen uudelle päävalmentajalle, Jonatan Johanssonille.

– Kyllä isot muutokset tulee kuitenkin loppujen aina yllätyksenä. Tietysti tässä on aika kaksijakoiset tunnelmat, koska olen itse ollut mukana tässä koko ajan. Tein parhaani tänään harjoituskentällä ja teen parhaani huomenna pelissä, ollaan koetettu kuitenkin huolella valmistautua peliin. Nyt mennään positiivisella ilmeellä eteenpäin kohti lauantaita ja pistetään sitten kaikkemme peliin, Laurikainen lupaa.

Joonas Laurikainen toimii parhaillaan myös TPS:n reservijoukkueen vastuuvalmentajana, mutta hän tuurasi jo viime vuonna Ykkösessä päävalmentaja Tommi Pikkaraista toukokuisessa AC Oulu -ottelussa. Oulun reissulta napsahti silloin maukas 0-1-vierasvoitto. Viime talvena Laurikainen oli puikoissa myös Suomen Cupin alkulohkon ottelussa, kun HIFK kaatui LähiTapiola Areenalla 1-0.

Ilir Zenelin valmentama FC Lahti kuuluu ennakkoon TPS:n päävastustajiin tämän vuoden Veikkausliigassa. Lahtelaiset ovat aloittaneet sarjan ihan kohtuullisesti. Joukkue kaivoi 0-3-vierasvoiton HIFK:sta sekä jakoi pisteet kotonaan SJK:n kanssa. Sarjan kärkeen povatut HJK ja KuPS ovat antaneet FC Lahdelle sitten jo kylmempää kyytiä.

– Lahti on voittanut ja hävinnyt reilusti, mikä ei tule yllätyksenä. Ne pelaa aika rohkeasti ja jos niille antaa vähääkään siimaa, tulee noutaja. Lahti on pallollisena vahva, niitä ei saa päästä pyörittämään. Me tarvitaan työhaalarit päälle ja meidän pitää ottaa aika ja tila pois, Laurikainen tietää.

TPS:n pelaajista Albijon Muzaci sai viime keskiviikon HJK-ottelussa kaksi keltaista korttia ja joutui suihkun puolelle. Suomen Palloliitossa on tarkisteltu ottelun jälkeisiä videoita ja lopputuloksena on se, että Muzacin toinen varoitus on kumottu. Päätös merkitsee samalla myös sitä, että Muzacin pelikielto on kumottu ja hän on pelikelpoinen lauantain FC Lahti -ottelussa. Tämä uutinen otetaan TPS-leirissä tietysti ilomielin vastaan.

– Ihan mahtava uutinen, häntä tarvitaan. Saadaan lisää freesejä jalkoja kokoonpanoon mukaan. Vähän pitää taas kierrättää pelaajia. Rasse (Holma) sai viimeksi jo minuutteja alle, ja on taas vähän valmiimpana mukana. Ärtsi (Ääritalo) ja Rodney (Strasser) ovat pois kokoonpanosta edelleen ja Espin (Espinosa) tilanteen tietävätkin jo kaikki, Laurikainen vielä listaa

Ruutu näyttää tuttuun tapaan TPS – FC Lahti -ottelun suorana: https://www.ruutu.fi/stream/3646274

Ottelun lipunmyynti Ticketmasterissa: https://www.ticketmaster.fi/event/fc-tps-fc-lahti-lippuja/271797

Liput edullisemmin vielä pe 24.7. klo 23.59 asti! Stadionilla ei ole lipunmyyntiä pelipäivänä!

Lisää uutisia