TPS kotivoittoon Kasper Hämäläisen maalilla – ”Tässä vaiheessa kautta voitot ratkaisevat”

TPS – MP 1–0 (0–0)
77 min 1–0 Kasper Hämäläinen

TPS:n kokoonpano: Aati Marttinen (mv), Juri Kinnunen, Rasmus Holma (C), Samba Benga, Joonas Lakkamäki, Demba Savage (75 min Daniel Rantanen), Jesper Karlsson (varoitus), Kasper Hämäläinen, Anthony Annan, Linus Rönnberg (85 min Severi Pöysä), Olli Jakonen (68 min Simo Roiha).

Pelipaikka: Veritas Stadion, Turku

Erotuomari: Matti Roth

Yleisömäärä: 1421

Kooste: https://youtu.be/l38TOYhC79o

Päävalmentaja Jonatan Johanssonin kommentit:

”Oli ennakkoon tiedossa, että tästä voi tulla sellainen peli, jossa molemmat hyökkäävät vuorotellen. Mikkeli on pelannut viime aikoina melkeinpä 4–2–4-systeemillä. Heillä on vahvoja kärkimiehiä. MP pistää pitkiä palloja, yksi hyökkääjä suojaa palloa ja kolme muuta tulee auttamaan. Kun me voitamme siinä tilanteessa pallon, niin meillä on periaatteessa koko keskikenttä vapaana hyökkäystämme varten.

Mielestäni kontrolloimme tänään peliä paremmin kuin vastustaja. Meillä oli ehkä vähän enemmän maalipaikkoja, mutta MP:lläkin oli omat hyvät paikkansa. Aati Marttinen meidän maalillamme pelasi hyvän pelin tänään, ja niin moni muukin.

Ensimmäinen maali on todella tärkeä näissä peleissä. Meillä oli alussa paikat tehdä, mutta emme tehneet. Niin oli myös MP:llä omat paikkansa. Onneksi tämä meni näin päin, olen erittäin tyytyväinen. Jos suosikin asemassa häviää tällaisen pelin, niin negatiivisuus nousee aina pintaan ja tulee paineita.

Pelisuunnitelmamme toimi. Olimme positiivisia ja hyökkääviä. Uskalsimme pelata pallon kanssa ja loimme monta hyvää syöttöyhdistelmää. Prässimme toimi hyvin, mutta tällaisella kuumalla kelillä ja raskaalla kentällä prässääminen läpi pelin on raskasta hommaa, eikä sitä pysty 90 minuuttia tekemään.

Olen erittäin tyytyväinen siihen, että uskalsimme tänään pelata. Viime viikon pelissä meiltä puuttui uskallus ottaa pallo haltuun ja kääntyä. Tänään nähtiin hyviä yhdistelmiä keskikentällä. Haluan, että me uskallamme jatkossakin pelata ja syötellä. Siinä on toki aina tietty riski, kun tulee pallonmenestys ja vastustaja pääsee iskemään vastaan.

Olen tyytyväinen voittoon. Tässä vaiheessa kautta homma menee siihen, että voitot ratkaisevat. Vastustajat lähtevät kauden edetessä pelaamaan enemmän ja enemmän suoraviivaisesti meitä vastaan. Silloin voi tulla tällaisia pelejä kuin tänään.

Tämä oli loistava voitto ja saimme tärkeät kolme pistettä.”

Keskikenttäpelaaja Kasper Hämäläisen kommentit:

”Sain Daniel Rantaselta hyvän syötön keskelle. Olin selkä maaliin päin, enkä tiennyt, mitä selkäni takana tapahtuu. En kuitenkaan tuntenut mitään hengähdyksiä niskassa, niin päätin laukoa siitä ja veto meni tällä kertaa sisään.

Meillä on ollut vaikeuksia, varsinkin viime matsissa etenimme kentällä etanan vauhdilla. Tiesimme, että tästäkin on  tulossa vaikea peli ja saamme tehdä täyden päivätyön, että saamme maalin. Jos avausmaalin syntymistä joutuu odottamaan pitkään, niin toivo voi vähän loppua. Nyt jaksoimme mielestäni koko matsin ajan painaa energisesti ja toisiamme tsempaten eteenpäin. Maali odotteli siellä tuloaan – mutta niin toisaalta MP:lläkin oli omat maalipaikkansa. Aati otti melkoisia pantteritorjunta välillä, tämä oli hienosti hoidettu peli häneltä ja puolustukselta.”

Sydän Pelissä: Kasper Hämäläinen

Kasper Hämäläinen juhli alkuviikosta 36-vuotissynttäreitään. Kappe oli juhlatuulella myös tänään, sillä TPS-ikoni laukoi seuralleen arvokkaan voittomaalin. Hämäläinen sai Daniel Rantaselta mainion syötön, kääntyi boksin rajalla kohti maalia ja upotti pallon vastustamattomasti alanurkkaan.

Seuraava ottelu: TPS – EIF, to 18.8. klo 18.30, Veritas Stadion. Liput peliin myy Tiketti.

Lisää uutisia