TPS koki kotitappion ONS:lle – ”Emme noudattaneet omaa pelisuunnitelmaamme”

Kansallisen Liigan alempi loppusarja jatkui tänään Turussa, kun Urheilupuiston Yläkentällä kohtasivat TPS ja ONS. Asetelma ennen ottelua oli selkeä: TPS taistelee ensi kauden liigapaikkansa puolesta ja putoamiskarsintojen välttämisestä, ONS:n putoaminen sarjaporrasta alemmas puolestaan oli jo varmistunut edellisellä kierroksella.

TPS aloitti ottelun kohtuullisen hyvin ja pystyi ensimmäisen parikymmenen minuutin aikana rakentelemaan muutaman tilanteen ONS-maalille. Kun Yläkentän pelikello oli rullannut 20 minuutin paremmalle puolelle, sai peli nopeasti ratkaisevan käänteen. ONS löysi keinot purkaa TPS:n prässi ja oululaisjoukkue loi useita vaarallisia tilanteita kotijoukkueen maalille. Kaksi ensimmäistä ONS:n hyökkäystä TPS vielä selvitti, mutta kulmapotkusta rakentunut kolmas maalipaikka lyhyen ajan sisään tuotti vierasjoukkueelle tulosta. Sara Sievistö puski oululaisille pelin avausmaalin.

ONS jatkoi paineistusta ja onnistui lisäämään johtoaan vain kolme minuuttia myöhemmin, kun Sanni Kouva viimeisteli 2–0-maalin laidalta tulleesta keskityksestä.

– Meidän prässimme vuosi keskeltä ja sitä kautta ONS pääsi purkamaan prässin. Oikeastaan meidän prässimme oli näennäistä, se ei ollut sellaista, mitä olimme sopineet, kommentoi TPS:n päävalmentaja Siiri Välimaa ottelun jälkeen.

Tepsiltä oli ottelusta sivussa keskikentällä ja keskuspuolustajana pelaava Saija Östlund sekä laitapuolustaja Netta Laasio. Kumpikin oli pelikiellossa varoitustilin täyttymisen vuoksi. Kokeneiden ja kaksinkamppailuvoimaisten runkopelaajien poissaolo näkyi tänään kentällä. Avauspuoliajalla TPS:n joukkue oli aika ajoin hukassa oman pelinsä kanssa. Päävalmentaja Välimaa reagoi asiaan tauolla ja muutti kenttäryhmitystä 3–4–2–1-systeemistä 4–4–2-muodostelmaan.

TPS yritti vielä sinnikkäästi viritellä kiriä toisella puoliajalla, mutta läpi kauden maalinteko-ongelmien kanssa paininut turkulaisjoukkue ei löytänyt keinoja ONS:n tiiviin puolustuksen murtamiseksi. TPS:n yritykset jäivät lähinnä laidalta tulleiden keskitysten varaan. Ykkösluokan vetosektorille kotijoukkue ei päässyt.

– Toiselle puoliajalle muutettiin ryhmitystä ja pelimme parani pikkaisen, mutta kyllä me kauttaaltaan olimme aika heikkoja tänään. Emme noudattaneet omaa pelisuunnitelmaamme. Meidän oli tarkoitus määrätä ottelun tempo ja tehdä puolenvaihtoja, että saadaan ONS:n puolustus auki. Emme toteuttaneet sitä taktiikkaa. Pelin tempo jäi liian matalaksi ja hyökkäyspelimme kulki liiaksi samaa kaistaa pitkin. ONS käytännössä teki sitä, mitä meidän oli tarkoitus tehdä, analysoi päävalmentaja Välimaa.

TPS:n pelit jatkuvat kahden viikon päästä kotona Yläkentällä, kun Tepsi kohtaa PK-35:n.

Lopputulos:

TPS – ONS 0–3 (0–2)

Ottelun maalit:

24 min 0–1 Sara Sievistö
27 min 0–2 Sanni Kouva
77 min 0–3 Sara Sievistö

Varoitukset:

TPS


ONS

TPS:n kokoonpano:
Inkeri Niemi (MV, C)
Selja Leiwo
Veera Keto
Sanna Porali
Heidi Leppämäki
Saana Kallio
Laura Linnala
Viivi Ollonqvist
Jenni Rannus
Netta Hanhimäki (74 min Jenna Koivisto)
Nelly Lehtilä (46 min Meri-Tuulia Reponen)

Erotuomari: Ifeoma Kulmala

Pelipaikka: Turun Urheilupuiston Yläkenttä

Yleisömäärä: 181

Seuraava ottelu: La 30.9. klo 16.00 TPS – PK-35, Turun Urheilupuiston Yläkenttä

Ottelun kooste

Lisää uutisia