TPS kohtaa kotonaan EIF:n – ”Olemme päässeet parempiin maalipaikkoihin kuin alkukaudella”

Miesten Ykkösen runkosarjaa on pelattu puolet, ja kauden toinen puolikas potkaistaan käyntiin tällä viikolla. Turun Palloseura kohtaa keskiviikkona kotiottelussa Ekenäs IF:n. Ottelu TPS–EIF alkaa Veritas Stadionilla kello 18.30.

Ykkösen kauden ollessa puolivälin krouvissa ovat eniten pisteitä keränneet Gnistan ja MP, jotka ovat alkukauden peleistä saalistaneet 24 sarjapistettä. Vahvan alkukauden pelannut EIF on sarjakolmosena kaksi pistettä kärkikaksikkoa perässä. Viime kierroksilla otteitaan parantaneen TPS:n sijoitus taulukossa on 6:s ja pisteitä joukkueella on kasassa 13.

Edellisessä pelissään TPS osoitti vahvaa taisteluluonnetta nousemalla JJK:ta vastaan 0–2-tappioasemasta 2–2-tasapeliin. TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen kiittelee joukkueensa nousua tappioasemasta tasoihin, mutta maalipaikkoja Tepsin on Laurikaisen mukaan kyettävä luomaan jatkossa enemmän.

– Juuri tutkailin JJK-pelin tilastoja. Pallonhallinta oli meillä enimmän aikaa, missään vaiheessa JJK ei oikeastaan päässyt palloa hallitsemaan. Kokonaisuutena pelissä oli paljon hyvää. Pelasimme sellaista peliä, jolla tässä sarjassa pystyy ottelut voittamaan. Ei peli loistavaa ollut, mutta nousimme kuitenkin 0–2-tappioasemasta tasoihin ja lähelle voittoa. Totta kai suuhun jää vähän hapan maku, kun ei tule kolmea pistettä, Laurikainen toteaa.

– Tietyissä asioissa on menty parempaan suuntaan viime peleissä, jos verrataan alkukauteen. Hyökkäyspelimme on nyt erinäköistä kuin ensimmäisissä peleissä. Pelinrakentelussa olemme pystyneet petraamaan. Olemme päässeet parempiin maalipaikkoihin kuin alkukaudella, mutta emme vieläkään pääse maalipaikkoihin tarpeeksi usein – kehitettävää siis on edelleen, Laurikainen sanoo.

Jyväskylän Harjun Stadionilla nähtiin juhannusviikon ottelussa uusi mustavalkoinen debyytti, kun hyökkääjä Onni Helén, 17, pääsi ensimmäistä kertaa tositoimiin Ykkösessä. Nuori TPS-kärki teki vahvan sisääntulon ja oli lähellä tehdä pelin voittomaalin heti ensimmäisellä kosketuksellaan palloon. JJK-maalilla Ville Viljala onnistui kuitenkin juuri ja juuri venyttämään kätensä eteen.

– Oli hienoa debytoida kasvattajaseuran edustusjoukkueessa. Pikkupojasta saakka olen käynyt katsomassa Tepsin pelejä ja unelmoinut siitä, että pääsisin itse pelaamaan Tepsin logo rinnassa, Helén kertoo.

Helén on TPS-kasvatti, joka pelaa nyt ensimmäistä kauttaan edustusjoukkueessa. Poikien maajoukkueessakin pelannut hyökkääjä on tehnyt kovaa tulosta juniorisarjoissa – viime kaudella Tepsin B-junioreissa Helén heilutti verkkoa 19 kertaa 17 ottelussa. Vuosi sitten keväällä Helén sai sopimuksen TPS:n talenttiakatemiaan, GANT-akatemiaan, ja nuorta miestä on askel kerrallaan ajettu sisään kohti edustusjoukkueympäristöä.

– On ollut mahtavaa ja opettavaista treenata edustusjoukkueen mukana. Meillä on joukkueessa sopiva sekoitus nuoruutta ja kokemusta. Onhan se iso askel varsinkin aluksi hypätä edustusjoukkueen mukaan. Tempo, aggressiivisuus ja fyysisyys kentällä ovat miesten peleissä ihan toista kuin junioripeleissä. Kyllä siihenkin kuitenkin tottuu ajan kanssa, Helén kokee.

– Onni on nuori pelaaja, joka on kärsivällisesti odottanut omaa saumaansa. Hän on tehnyt sinnikkäästi töitä sen eteen, että pelipaikka edustusjoukkueeseen avautuu. Onni teki hyvän sisääntulon Jyväskylässä. Monenlaisia sisääntuloja olen valmennusurani aikana nähnyt, mutta se on aina hyvä merkki, kun pelaaja saa pienessä ajassa jotain aikaan, niin kuin Onni nyt JJK-pelissä. Onnista näkee sen, että hänellä on luontainen halu ja taito tehdä maaleja, sanoo Laurikainen.

Keskiviikkona TPS ja EIF kohtaavat jo kolmannen kerran tänä vuonna, sillä joukkueet iskivät yhteen sekä Ykköscupissa että sarjan avauskierroksella. Molemmat keskinäiset kohtaamiset päättyivät tammisaarelaisten voittoon, joten mustavalkoisilla on keskiviikkona vain yksi tavoite – kotivoitto.

Ke 28.6. klo 18.30 TPS–EIF, Veritas Stadion.

Liput otteluun voit ostaa ennakkoon Tiketin kautta.

Ruutu näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Otteluinfon voit lukea tästä.


Miesten Ykkösen sarjataulukko runkosarjan puolivälissä

 1. Gnistan 24 p.*
 2. MP 24 p.
 3. EIF 22 p.
 4. SJK Ak. 19 p.
 5. HIFK 17 p.
 6. TPS 13 p.
 7. KäPa 11 p.
 8. JäPS 11 p.
 9. SalPa 10 p.
 10. JJK 10 p.
 11. FF Jaro 9 p.*
 12. KPV 7 p.

*Gnistan ja FF Jaro ovat pelanneet 10 ottelua, muut joukkueet 11.

Lisää uutisia